Ik ben echt verslaafd aan pasta en dan al helemaal als deze bereid én gedecoreerd is met overheerlijke truffels. Win-win! Onlangs ging ik op bezoek bij 5and33 gelegen bij Amsterdam Centraal en ik kan je in ieder geval verzekeren dat je met een voldaan gevoel je bedje in kunt kruipen!

Schermafbeelding 2018-12-14 om 11.15.45

Locatie

De locatie is prachtig – en dan vooral het interieur als je binnen loopt. Het ziet er heel chique en modern uit, maar tegelijkertijd geeft het ook een gezellige en knusse sfeer. Het is niet volgebouwd met tafels waardoor je rustig kunt eten en niet bij iemand anders op zijn bord zit mee te kijken (heel erg fijn!) De obers zijn uiterst vriendelijk en komen dan ook meer dan een keer netjes vragen of alles naar wens is.

3cf78f25-6331-4ed2-b92e-d1382a579a89 0df2c9b3-9377-4ce3-b8d8-88e2e37c252b

Truffle me hard baby

Over het interieur kan ik nog uren doorgaan, want ik ben zelf ook helemaal fan van mooie plekjes. Maar goed, to the point: de truffel. De pasta is echt een cadeautje from heaven, het is mega creamy en alhoewel het geen bord vol is, heb je zeker meer dan genoeg. Want zoals iedereen weet – of niet, vult deze maaltijd behoorlijk snel het buikje! Je proeft de truffel gelijk, maar ik vond het niet te overheersend. Het valt goed samen met de de andere ingrediënten waardoor je precies een goed evenwicht hebt. Ja, ik heb erg genoten van deze heerlijke pasta!

7001d30d-b85d-4437-901f-3d9dca3980ad

Toetje in style

Na het ultieme pasta gerecht waar ik echt ontzettend vol van zat, kwam er nog een toetje. Een mooi, klein en subtiel gebakje in de vorm van rondje met een kruimel bodem. Dit was een apart iets – en dan op een positieve manier. Waarom? In het toetje zat uiteraard ook truffel verwerkt en dit proefde je echt heel goed. Mijn eerste emotie was eigenlijk verbazing! Het is raar om een toetje te matchen met truffel, toch?! Het lijkt misschien niet de ideale combinatie, maar toch smaakte het verassend goed. Wat grappig dat dit zo met elkaar vermengd kan worden en dat je truffel toch in bijna elke gang wel kunt gebruiken!

8dc33e10-e933-44e2-b145-6a39593aa041

Truffleday

Wil jij nou ook komen genieten van het menu en de overheerlijke truffel pasta die ze bij 5and33 serveren? Dan hebben we goed nieuws voor je, want naast het overheerlijke 4-gangen diner biedt het restaurant het concept Truffle Tuesday/Thursday aan – waar elke dinsdag/donderdag truffel pasta gecombineerd wordt met een glas prosecco voor maar 20 euro!!

Het 4-gangen diner is beschikbaar tot eind februari volgend jaar en reserveren voor Truffle Tuesday/Thursday kan hier. Wees er op tijd bij, want het zit aardig vol en voordat je het weet is er geen plek meer. Dat is ook helemaal niet gek, want iedereen wilt van deze pasta genieten!

Truffle Fantasy

Eat and dance your truffle heart out during Truffle Fantasy! Vandaag 14 december kun je voor maar 5 eurootjes genieten van een truffel pasta en een glaasje champagne, met op de achtergrond een swingend muziekje om de avond nog even met een dansje af te sluiten. Benieuwd? Bezoek dan even het event op de Facebookpagina van 5and33 voor meer informatie!


Lees ook: deze pindakaas-speculaas truffels maak je makkelijk zelf!