De zachte temperaturen laten nog even op zich wachten, maar we kunnen nooit te vroeg beginnen met het inrichten van onze tuin. Leuke meubels zoals een schommelstoel en een parasol maken je tuin gelijk een stuk sfeervoller. Ook kan je het opvrolijken met decoratie. Inspiratie nodig? Wij helpen je!

pastel

Foto via VT wonen

De schommelstoel

Hoe lekker is het om de ochtend lezend te beginnen in een comfortabele schommelstoel? Het ziet er ook nog is stijlvol uit en het is de ideale manier om lekker tot rust te komen. Voeg er wat kussens en een kleedje aan toe om het nét wat speelser te maken.

Schommelstoel stoelen hangende stoelen
Foto’s via: roomedinrichting-huismakeover,

Lange tafel

Op het terras mag je flink uitpakken. We hebben niet altijd geluk met het weer en daarom moeten we er zelf een feestje van maken. Een lange tafel is praktisch voor als je veel vrienden verwacht en het ziet er erg stijlvol uit. Bedek je buitentafel met een mooi kleed om het een leuke sfeer te geven. Maak het vervolgens af met gedroogde bloemen, cactussen en mooi service. Zet voor als het donker is wat kaarsjes of lantaarntjes rond de tafel. Nu ben je ready om je vrienden uit te nodigen voor een barbecue!

tafel tafel tafelen
Foto via: soul-insidenomadbubblesdomino

Bali parasol

Hoe leuk is het om inplaats van een ‘normale parasol’ te kiezen voor een Bali parasol? Op Bali wordt deze parasol bij onder andere tempels geplaatst, voor geluk en bescherming. En de belletjes en schelpen die aan de parasol hangen zijn er om boze geesten en negatieve energie tegen te houden. Of je er nou in geloofd of niet. Het ziet er erg sfeervol uit!

parasol parasolen bali parasol

 

Foto vianord27.blogspot, ikea,

Lounge bank

Lekker luieren op je lounge bank. Wie houdt er niet van? Maak het extra leuk met een paar kussens en een kleedje. De houten variant is nu erg populair. Het geeft een warme uitstraling en is erg goedkoop in de aanschaf. Een nadeel is wel dat dit veel tijd kost om te onderhouden. Ben je hier geen fan van? Kies dan voor een bank van kunststof.

lounge bank bank banken
Foto’s via: showhome, amberinteriordesign, vtwonen

Exotische planten

Planten geven een zomerse sfeer aan je tuin. Exotische planten en bomen zijn weer helemaal hot. Denk aan tropische exemplaren als bamboe, palmen en cactussen. Ook leuk: hang je planten op aan je heg. Dit geeft een speels effect en is net even wat anders dan die standaard planten in een bloempot. Het is wel belangrijk om voor planten te kiezen die kunnen overleven in het Nederlandse klimaat, want je wilt natuurlijk niet dat ze binnen een paar dagen dood zijn. Gelukkig is er genoeg keus!

planten planten hangen pastel
Foto via: magnoliasostrenegrene, vtwonen

Lees ook: zo tover jij de babykamer om tot een paleisje.