Na het succes van het eerste seizoen kan het toch ook niet anders dan dat de makers van de hitserie Bodyguard een tweede zouden maken. Alhoewel het nog niet officieel is bevestigt heeft de showrunner van de serie (also known as de maker van de serieJed Mercurio) aangekaart dat ze “er mee bezig zijn”.

seizoen 2 bodyguard FEM FEM

Als het aan Richard Madden ligt, de man die we allemaal kennen als hoofdrolspeler David Budd, komt er sowieso een vervolg. Hij wil graag weer in de huid kruipen van oorlogsveteraan Budd en heeft al tijdens een eerdere interview gezegd dat hij koffie zou gaan drinken met maker Jed Mercurio om te kijken naar de mogelijkheden. Mercurio zelf heeft zelf het volgende gedeeld tijdens een recente interview met INTV in Israël: “Het zou geweldig zijn om een tweede seizoen te krijgen. We willen graag meer doen. We stellen het op prijs dat de fans hongerig zijn voor een vervolg. Er moet echter veel geregeld worden voor een tweede seizoen en we werken eraan.

Kijkcijferkanon

Bodyguard was niet alleen voor Netflix maar ook voor de BBC (waar het oorspronkelijk vandaag komt) een kijkcijferkanon. De finale van de serie had maar liefst 10,4 miljoen kijkers toen het werd uitgezonden op de BBC en na de lancering op Netflix werd het ook wereldwijd populair met als bekroning de winst van een Golden Globe.

Het verhaal

Voor iedereen die het nog niet heeft gezien, Bodyguard is het verhaal van David Budd. Hij is een oorlogsveteraan en na het verijdelen van een terreuraanslag is hij toe aan een nieuwe uitdaging en dus krijgt hij de taak om een politica te beschermen. Helaas zorgt zijn nieuwe functie wel voor een flinke tweestrijd…

Deze films en series zijn deze maand allemaal nieuw op Netflix.