Werken hoort bij het leven, maar is lang niet altijd even leuk. Je moet er iedere dag weer wat van maken en soms moet je je er meer toe zetten dan anders. Je werkprestaties willen dan nog wel eens een beetje achterblijven. Wij vonden het antwoord op die prangende vraag: hoe krikken we de werkprestaties een beetje op? Heel simpel: uiteten met collega’s!

uiteten met collega's

Uiteten met collega’s leidt tot betere werkpresentaties

Collega’s zijn natuurlijk sowieso heel belangrijk om de lol op de werkvloer een beetje te behouden. Je zit samen in hetzelfde schuitje dus je hebt elkaar nodig om het gezellig te maken. Nu zijn er wel een aantal handvaten die dit net iets gemakkelijker maken. Laat een daarvan nou net eten zijn. Geen verrassing, want was eten niet sowieso de oplossing voor alles? Samen eten is eigenlijk gewoon super bevorderlijk voor de werksfeer. Je praat met elkaar, waardoor je elkaar beter leert kennen. De sfeer wordt hier intiemer van het vertrouwen in elkaar groeit.

Daarnaast is dit even een momentje om het werk los te laten. Je zit er eigenlijk de hele dag middenin, waardoor het lastig is om het even los te laten. Toch kunnen jullie het tijdens het eten even over wat anders hebben. Dit alles zorgt ervoor dat de teamspirit beter wordt en iedereen beter zal presteren ook de werkvloer. Ook geldt: hoe vaker, hoe beter. Je wordt namelijk als groep een stuk hechter als jullie vaker met elkaar eten.

Reserveren maar!

Het kan dus helemaal geen kwaad om zo af en toe een etentje te plannen met je collega’s. Dit kan ’s avonds na het werk, maar ook gewoon tijdens de lunch. Een reservering is zo gemaakt en eten is sowieso nooit een straf. Dit lijkt ons de beste manier om samen aan jullie werkpresentaties te werken.

Lees ook: Stress op je werk? Zingen met je collega’s schijnt te helpen