Ieder jaar halen we alles uit de kast tijdens de kerstdagen om onze familie en vrienden wederom met een verbluffende impressie naar huis te laten rijden. Want dat is wat je wil, dat je familie onder de indruk is en dat het kerstdiner nóg beter en nóg lekkerder is dan het jaar daarvoor. Dit brengt keer op keer wel de nodige stress met zich mee, dus waarom zou je dit jaar niet lekker de touwtjes uit handen geven en heerlijk uiteten gaan? Lees hier de 7 leukste plekken om uiteten te gaan tijdens de kerstdagen in Amsterdam.

uiteten Amsterdam kerst FEM FEM

1. Brasserie Lolita

Brasserie Lolita opende haar deuren in de Pijp op 17 oktober 2019. Met haar Franse kaart laat Lolita gezelligheid en kwaliteit samenkomen. Ook heeft het menu invloeden uit New York (Cocktails). Op tweede kerstdag kan je er terecht voor ‘La fête de la Pipe’.


View this post on Instagram

🍷👩❤🧑🍷

A post shared by Lolita (@brasserielolita) on

2. The Duchess

Vier kerst in stijl bij The Duchess. De ideale plek om overdressed te dineren onder het genot van een heerlijke wijn in een chique entourage.

3. Edel by Dennis

Tijdens de kerstavonden kan je de zorg even uit handen geven en je laten verrassen door een 6-gangenmenu. Je maakt hier kennis met de wereldlijke lievelingsrechten van Dennis.


View this post on Instagram

It’s official! The party has begun🥂Join us for Amsterdam’s newest food experience 📷 @lvffood

A post shared by Edel by Dennis (@edelbydennis) on

4. Panache

Panache betekent flamboyant en dat zie je direct terug aan het interieur. Ga voor een gezellige, bruisende sfeer naar de Ten Kate Markt en laat je verrassen door de seizoensgebonden en duurzame gerechten. Alles is bedoeld om te delen.

5. Mama Makan

Zin om een uitbundige en feestelijke Indonesische rijsttafel te delen met je hele familie? Mama Makan biedt dit speciaal voor de feestdagen aan. Voor de niet-vlees en viseters onder ons is er ook de optie om voor een volledig vegetarische rijsttafel te kiezen.

6. Mama Kelly

Eerste kerstdag met je familie overleefd? Ga dan voor de ultieme ervaring met je vriendinnen naar Mama Kelly. Je waant je in een roze oase. De karakteristieke kenmerken van Mama Kelly zijn kip en kreeft.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MaMa Kelly Amsterdam (@mamakellyamsterdam) op

7. Café Caron

Voor een ontspannen sfeer ben je aan het goede adres bij Café Caron. Een plek waar je je meteen thuis voelt, het eten smaakvol is en de wijn rijkelijk vloeit. De eigenaar is de bekende Franse chef-kok Alain Caron. Hij en zijn zoons bereiden met liefde de authentieke Franse keuken.


View this post on Instagram

Vier 14 julliet met een bordje coquelet! 🇫🇷🇫🇷🇫🇷 #14julliet #vivelafrance

A post shared by Café Caron (@cafecaron) on