Een avondje uit in Rotterdam is geen enkel probleem. Deze stad heeft namelijk een hoop te bieden in het nachtleven. Wij besloten de leukste plekjes te onderzoeken en deze voor jullie op een rijtje te zetten. Zó weet je precies waar je moet zijn voor de leukste feestjes en partijen. Uitgaan in Rotterdam doe je op deze gezellige plekken!

uitgaan rotterdam

Uitgaan in Rotterdam doe je hier

Wanneer je in Rotterdam bent, kun je overdag je geluk niet op. De stad heeft onwijs veel te bieden, waardoor je je hier zo een aantal dagen zou kunnen vermaken. Heerlijk shoppen bij de vintage winkeltjes of gewoon in de winkelstraat waar geen bekende grote keten ontbreekt, gratis activiteiten, lekker eten en een hoop Rotterdamse gezelligheid. Grote kans dat jij aan het einde van de dag je bedje induikt voor een nieuwe dag, maar dat kun je misschien beter één (of twee) avondjes niet doen. Het nachtleven van Rotterdam is namelijk ook mega leuke en wil je eigenlijk niet missen.

1. De Huiskantine

Voor wie regelmatig een feestje bijwoont, is het vast geen nieuws dat uitgaan erg prijzig kan zijn. Negen van de tien keer kijk je de volgende ochtend met beginnende tranen in je ogen naar je bankrekening. De Huiskantine in Rotterdam steekt daar een stokje voor. Zij vinden dat het betaalbaar moet kunnen en doen er alles aan om het zo betaalbaar mogelijk te houden. Hierdoor betaal je voor je drankjes een stuk minder dan in andere clubs.

@huiskantinerotterdam WEEKEND LOADING #CapCut #huiskantine #uitgaan #rotterdam #goedkoop #fypシ #fyp ♬ origineel geluid – Huiskantine Rotterdam


Verder doet De Huiskantine ook aan redelijk vroege openingstijden. Hierdoor kunnen ochtendmensen met een gerust hart de stad in, want dat betekent gewoon vroeg pieken en lekker op tijd je bedje in. Qua muziek gaat het hier alle kanten op; van meezingers tot aan tech-house. Alles komt hier aan bod!

Prijsklasse: €-€€
Adres:
Slepersvest 1, Rotterdam.
Openingstijden: 
Iedere vrijdag en zaterdag van 20:00 tot 02:00 geopend.

2. Annabel Rotterdam

Dichtbij Rotterdam Centraal vind je Annabel Rotterdam. Annabel Rotterdam biedt een poppodium en de leukste feestjes. Doordeweeks vind je de leukste acts die je bij kunt wonen en in het weekend waan je je hier tussen de feestjes. Sommige feestjes komen wekelijks terug terwijl andere feestjes zo nu en dan voorbij komen. Tickets koop je online vooraf op de website! Zo ben je zeker van een avondje feesten in Annabel!

@annabelrotterdam ALTIJD FISSA BIJ MIJ 🤩❤️‍🔥 #fyp #foryou #rotterdam #uitgaaninrotterdam #annabel #annabelrotterdam #voorjou ♬ LEVELS X SCHUDDEN JBL EDIT – Florian Hamelink


’s Winters vinden de feestjes en acts alleen binnen plaats, maar ’s zomers worden de deuren van Annabel’s terras geopend. Zo kun je een avondje uit combineren met lekker terrassen tot in de late uurtjes. Ook wel eens leuk voor de afwisseling! Je kunt de socials van Annabel in de gaten houden om op de hoogte blijven over het openen en sluiten van het terras.

Prijsklasse: €€-€€€
Adres: 
Schiestraat 20, Rotterdam.
Openingstijden: 
Woensdag en donderdag geopend van 16:00 tot 01:00. Vrijdag en zaterdag geopend van 16:00 t0t 05:00. Zondag geopend van 16:00 tot 00:00.

3. Biergarten

Wil jij best een avondje uit, maar hou je dit zo van die drukbezochte clubs waar je de hele avond in de mensenmassa moet staan? Dan ben je bij Biergarten aan het juiste adres. Mits je van een biertje houdt natuurlijk, want die staan hier – zoals de naam al zegt – uitgebreid op de kaart. Het prettige aan de Biergarten is dat ze van die lange tafels hebt waar je de hele avond heerlijk kunt zitten. Het is dan wel buiten: ook met koude temperaturen zorgt de gezelligheid voor warmte hier! Enne, ’s avonds draait de sfeer nog wel eens helemaal om en wordt er ook hier lekker gedanst.

@.brunaareis I love that people sing the melody as well 😂😂😂 #silentdisco #rotterdam #brasileirasnaholanda #holanda #morandonaholanda #thousandmiles #netherlands #biergarten ♬ A Thousand Miles – Vanessa Carlton


Biergarten Rotterdam draait dus helemaal om bier en heeft een complete kaart met allerlei (speciaal)biertjes. Als je een echte bierliefhebber bent, kun je je geluk op hier. Uitproberen maar!

Prijsklasse: €€-€€€
Adres: 
Schiestraat 18, Rotterdam.
Openingstijden: 
Iedere dag geopend van 15:00 tot op zijn minst 00:00.

4. Toffler

Als je het hebt over bijzondere locaties, is dit er eentje. Deze clubeigenaren hebben een oude metrotunnel omgetoverd tot een mega grote club. Dat moet je gezien hebben! Voornamelijk mensen die groot fan zijn van techno en house zijn hier aan het juiste adres.

@tofflerrotterdam @LØIS came back to Toffler again with his amazing presence! ⛓️🖤 #rave #2023 #music #techno #toffler #hardtechno #hardtechnodj #hardtechnomusic #fypシ゚viral #rotterdam ♬ original sound – Tofflerrotterdam


Toffler organiseert wekelijks de beste feesten met gast DJ’s. Als je een beetje bekend met het genre, ken je de DJ’s waarschijnlijk wel! Tickets moet je hier van te voren online kopen. Maarre, niet schrikken! Deze zijn af en toe, afhankelijk van het feestje dat je wil bezoeken, wel een beetje aan de prijs. Uitgaan in Rotterdam bij deze club is het wel dubbel en dwars waard.

Prijsklasse: €€-€€€
Adres: 
Weena-Zuid 33, Rotterdam.
Openingstijden: 
Vrijdag en zaterdag geopend van 23:00 tot 6:00.

5. Maassilo

Wanneer wij aan Rotterdam denken, denken we toch een beetje aan die industriële stijl. Deze vind je bij Maassilo helemaal terug. Maassilo bevindt zich in een gerenoveerde graansilo en heeft maar liefst 12 zalen. Hier kun je met een gerust hart een nachtje lang helemaal uit je dak gaan.

@glowinthedarkevents Antwoorden op @Kathleen Weijtmans ✨🙌 #rotterdam #maassilo #party #techno #rave ♬ Originalton – Macon


Maassilo verhuurt meerdere zalen, waardoor er allerlei feestjes worden georganiseerd. Dat betekent dat je hier sowieso wel een feestje zal tegenkomen die helemaal past in jouw straatje. Houd de website goed in de gaten, zodat je de tickets op tijd kunt aanschaffen!

Prijsklasse: €€-€€€
Adres:
Maashaven Zuidzijde 1-2
Openingstijden: 
Openingstijden zijn afhankelijk van de feesten die er georganiseerd worden. Deze informatie vind je op de website.

Dat uitgaan in Rotterdam vrijwel altijd een succes is, is geen geheim. Wat ons betreft kun je maar beter gewoon gaan en er het allerbeste uithalen. Ook als dat betekent dat je de volgende ochtend een stukje minder fris en fruit bent dan normaal. Dat los je gewoon weer op met een lekker koffietje én een stevig ontbijt om die kater te overwinnen.