paalbrunch

Alcoholvrije cheers: met dit mimosarecept kom je de paasdagen wel door

Uncategorized30 mrt , 10:00 doorMaud Maarssen
Zeg je brunch, dan zeg je mimosa. Maar, heel eerlijk, we hebben er niet altijd zin in. Zeker niet als we al een klein beetje een kater hebben van de avond ervoor. En toch blijft-ie lekker. We hebben de oplossing voor je: een alcoholvrije mimosa, en hij is verrassend lekker.
paalbrunch

Klinken en drinken

Het alcoholvrije aanbod wordt steeds groter, van bubbels en likeur tot wijn en bier: de keuze is reuze. Wij zijn fan. Want altijd kiezen voor cola of water als je een avondje nuchter wil blijven, is ook maar saai. Maar, terug naar het paasontbijt. Een mooi gedekte tafel, iedereen is bij elkaar, dan moet er natuurlijk even geproost worden met een mimosa. Origineel maak je 'm met cava, cointreau en vers geperst sinaasappelsap, maar deze is dus nét even anders.

Zo maak je 'm

Voor de alcoholvrije variant gebruik je een alcoholvrije sinaasappellikeur, zoals bijvoorbeeld Seedlip Grove 42. En hoewel je zou denken dat we deze met een alcoholvrije cava zouden mengen, hebben we gekozen voor een bruisende wijn. Klinkt gek, is lekker. Eventueel zou je ook gingerale kunnen gebruiken, net wat je lekker vindt.
Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 60 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 15 ml alcoholvrije sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Seedlip Grove 42)
  • 60 ml alcoholvrije bruisende witte wijn / gingerale
Fijne Pasen!