fem fem 2024 03 25t001933991

Kleurentrend van 2024: na rood maakt ook deze kleur een comeback

Uncategorized30 mrt , 15:30 doorAurora Ferrari
Vergeet rood, want modeliefhebbers gaan in 2024 een andere kleur dragen. In modeland veranderen trends elke keer weer en dat blijk weer uit deze kleurentrend. We zijn allemaal in de ban van de kleur rood en passen 'm tegenwoordig overal toe, maar het is nu de beurt aan de andere kleur om de schijnwerpers te stelen.
fem fem 2024 03 25t001933991
Bron: Instagram

Olijfgroen is het nieuwe rood

Je hebt het vast niet kunnen missen, maar we hebben de afgelopen tijd massaal de kleur rood gedragen. De opvallende kleur was overal te zien en al helemaal in combinatie met panterprint . We krijgen er geen genoegen van, maar nu lijkt een andere kleurentrend de plek in te nemen: olijfgroen. Deze verfijnde kleur hebben we overal voorbij zien komen bij de catwalks van lente en zomer 2024 en wij begrijpen wel waarom. Olijfgroen is net als rood. Je kunt het makkelijk combineren met alles, het is chique en modieus in één.
Het is de perfecte kleur voor de komende seizoenen, van zomer tot herfst en winter: olijfgroen kun je heel het jaar door moeiteloos dragen. In combinatie met elke tint bruin, valt de kleur groen het allermeest op. Maar ook met beige of gebroken wit kun je de olijfgroene kleur makkelijk stylen.

Zo draag je olijfgroen

We kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om alle trends bij te houden. De ene keer is dát hip en andere keer dít. En hoewel het dragen van de olijfgroene kleur niet zo moeilijk klinkt, kan het voor sommigen wel een raadsel zijn. Vaak hebben we even wat beeld nodig, om leuke outfits te kunnen realiseren. Laat je daarom inspireren door de onderstaande afbeeldingen. Zit er iets voor jou tussen?

1. In combinatie met bruin en wit

Zoals eerder gezegd: olijfgroen kun je het beste combineren met kleuren als bruin en wit. Kies zoals in de onderstaande Instagram-foto bijvoorbeeld voor een olijfgroene jas en draag hierbij een gebroken witte top. Style het af met een bruin riempje. Natuurlijke kleuren passen het beste bij elkaar en kun je daarom ook het beste combineren.
We zouden je dus niet adviseren om olijfgroen met rood te combineren en ook geen blauw. Een jeans kan natuurlijk wel, maar pas hier alsnog mee op. Kies niet voor een ál te donkere kleur, maar eerder voor een lichte. Spijkerbroeken weten vaak de aandacht te trekken in een outfit en dat is nu allesbehalve de bedoeling.

2. All I see is... green

Waarom olijfgroen combineren met bruin en wit, wanneer je het ook met helemaal niks kan combineren? Alleen olijfgroen, niets meer en niets minder. Het is chique en makkelijk te stylen: gewoon alle olijfgroene kledingstukken bij elkaar rapen en er een outfit van maken. Toch geven we je een kleine tip. Houd er rekening mee dat een olijfgroene look meestal héél overdressed overkomt. Zo'n outfit zouden wij daarom niet zo snel aandoen tijdens een casual dag. Kies hier bijvoorbeeld eerder voor bij een speciale gelegenheid. Maar vergeet niet, doe waar jij je goed bij voelt.

3. Op je nagels

Vind je het toch té heftig? Die olijfgroene tint? Dan hebben we als allerlaatste optie een makkelijke: namelijk nagels lakken in olijfgroen. We kunnen ons namelijk voorstellen dat wanneer wij je nu vertellen dat olijfgroen trending is, dat je niet meteen de hele kledingkast volpropt met deze kleur. Want ja, staat die kleur je eigenlijk wel? Daar kom je makkelijk achter door je nagels in olijfgroen te lakken. Voel jij je prettig bij deze kleur en krijg je zelfs veel complimenten? Dan is dát je teken.