Vanaf nu kun je alle toffe plekken die jij kent, of graag wilt leren kennen, bundelen in een app met de naam: Urban Journalist. Onze mooie hoofdstad Amsterdam kent namelijk al veel schone plekjes, te veel om allemaal te onthouden. Nog niet te spreken over de pareltjes aan hotspots wereldwijd. Van restaurants waar je waanzinnig lekker kunt eten, tot onze favoriete sneakerwinkels en van de tofste kledingwinkels tot de leukste hotspots in town. Alleen al in Amsterdam zul je jezelf nooit vervelen, dat is een ding dat zeker is. Het mooiste aan deze app is dat je niet alleen je eigen hotspots kunt delen met vrienden, maar ook mensen kunt volgen om hun hotspots te leren kennen!

Schermafbeelding 2018-11-05 om 17.03.17

Deel je favoriete hotspots me je vrienden

Urban Journalist is een initiatief van de vrienden Timo Bierens, Remco Couwenbergh en Michael Meier. Want hé, all good things start with your friends, right? Het idee kwam niet zonder de nodige irritatie tot stand. Want ken je dat ook? Je bezoekt een stad, maar het kost je enorm veel tijd om de perfecte hotspots en tips te vinden. Je schakelt de hulp van bekenden in en struint half Google af.

Timo, Remco en Michael dachten dat jij deze tijd vast beter kunt besteden. Met deze irritatie als beginpunt hebben de vrienden een app ontwikkeld waar je gemakkelijk persoonlijke hotspots kunt vinden en toevoegen. Je bent dus nog steeds op de hoogte van de favoriete plekken van je vrienden, familie en bekenden, maar nu kost het je iets minder moeite. Daarnaast kun je met deze app ook jouw eigen hotspots delen met de wereld. Van de fantastische plekken die je bezocht hebt, maar ook van je home town!Inmiddels is Urban Journalist dé perfecte city exploring app voor alle toffe hotspots wereldwijd. Zowel voor je eigen stad als in het buitenland, met Urban Journalist kan het allemaal. De app dient als platform waar vrienden, locals en influencers met elkaar worden verbonden en elkaar kunnen inspireren. Barren, koffietentjes, restaurants, winkels, kapperszaken; noem het maar op. Ook FEM FEM heeft uitgezocht welke Amsterdamse hotspots toch wel favoriet zijn onder de redactie en onder onze lezers. Het was even zoeken en beslissen, maar we hebben ze gevonden. Volg ons dus via de app Urban Journalist en deel ook jullie liefhebbende hotspots met ons!

1. The Pelican Studio Amsterdam

In een prachtig stukje oud Amsterdams centrum zit The Pelican Studio: een pas geopende conceptstore. Je voelt je direct stijlvoller als je de winkel weer uitloopt, want dit is echt een pareltje. Het interieur is gebaseerd op het Miami uit de jaren ’80. Dat betekent fijne pasteltinten meets de mode van 2015. Een beetje alsof je in een grote snoepzak bent gestapt eigenlijk.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.55.58 Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.56.14

2. Mama Kelly

Mama Kelly Amsterdam, een waar fenomeen dat is overgekomen uit Den Haag. Je kunt hier de lekkerste kip en kreeft gerechten eten in een mierzoet interieur. Denk aan klassieke kip met citroen en peterselie of op z’n Oosters, Club Sandwich met kip, pulled chicken, risotto met kreeft, kreeft tosti’s en natuurlijk ook hele kreeften met bijvoorbeeld hollandaisesaus en kaas. Klinkt natuurlijk mega lekker! Geen wonder dus dat Mama Kelly in ons hotspot lijstje terug te vinden is!

Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.54.17 Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.54.48

3. Vondelpark3

Kitchen & Bar Vondelpark 3 wordt niet voor niets de woonkamer van het Vondelpark genoemd. De deur staat er letterlijk open voor iedereen. Van hardlopers tot slenteraars, van locals tot toeristen. In de zomer op het grote terras en in de winter heerlijk binnen. Sinds kort kun je hier een nieuw menu proberen gebaseerd op de Keto formule. Hier draait het om een gerecht met relatief weinig vet, voldoende eiwitten en in verhouding weinig koolhydraten. En als je na al de heerlijke gerechtjes nog ruimte over hebt, moet je ook zeker de toetjes proberen (tip van een ervaringsdeskundige).

Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.41.28 Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.43.11

4. Chin Chin Club

Chin Chin Club is meer dan alleen een discotheek; het is ook een restaurant, een bar en nachtcafé. Verder staan er in het pand arcadekasten, een tafeltennistafel en vind je er karaoke-kamers. Van de huisstijl tot het interieur: alles bij ‘de Chin Chin’ is in een Chinees-Aziatisch jasje gestoken. Dat begint al bij de entree, waar je wordt verwelkomd door een leger zwaaiende lucky cats.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.51.48

5. Marbles Vintage

Ken jij de leuke vintage winkel Marbles Vintage al? Nee, nou wij wel! En er zijn meerdere vestigingen van deze toffe winkel. Met rekken vol kleding, een grote verlichte spiegel op de tweede verdieping en ruime pashokken, kun je hier rustig jouw vintage stukken uitzoeken en uitproberen. Bij Marbles Vintage heb je altijd een ruim assortiment van vintage jurken, hoeden, schoenen en veel meer. De nog altijd zo populaire Levi shorts zijn hier ook en allemaal voor redelijke prijzen. Genoeg redenen om een keer langs te gaan dus!

FEMFEM Marbles Vintage Amsterdam Schermafbeelding 2018-11-19 om 15.01.08

We kunnen je vertellen dat dit nog maar een inimini kijkje is in de lijst met de FEM FEM hotspots! Wil je ze allemaal ontdekken? Of juist jouw hotspots met ons delen? Download dan heel snel de Urban Journalist app, volg ons en breng ons ook op de hoogte van jouw favo plekjes op de wereld!