De afgelopen dagen zijn enorm pittig voor topmodel Doutzen Kroes en zusje Rens Kroes. Via Instagram maakte Rens namelijk bekend dat de vader van het tweetal plotseling overleden is.

Rens en Doutzen Kroes
Bron: @renskroes

‘Plotseling naar het licht’

Op de Instagram-pagina van Rens Kroes verscheen een foto van een jonge Rens met haar vader. De twee zitten samen op één stoel en kijken met een big smile naar elkaar. Onder deze prachtige foto deelt het zusje van Doutzen een uitgebreide tekst, waarin ze beschrijft dat haar vader helaas niet meer leeft.

“Zo plotseling naar het licht”, begint Rens bij de foto. “Je had de rol als heit om mij te laten voelen hoe het is om in mijn eigen droomwereld te zitten en hoe eenzaam het kan zijn als je niet eerlijk naar jezelf bent”, gaat ze verder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Rens Kroes (@renskroes)

Uitspraken in het Fries

Rens laat weten dat haar vader haar veel heeft geleerd in het leven. “Jij hebt meegeholpen om mij hieruit te halen. En doordat ik die zwaarte los kon laten, liet ik jou los. Toen was er ruimte en alleen maar liefde. Heel veel liefde. Ik voel het. Dankewol leave heit, ûs heit, Johan Kroes.”

Rens en Doutzen zijn in Friesland geboren, dus hebben van jongs af aan Fries gesproken met hun ouders. Om deze reden sluit Rens haar bericht af met een Friese uitsrpaak. “Én, ik bin d’r hast, ik fiel it.”

70 jaar geworden

De vader van Rens en Doutzen was in de jaren 70 professioneel schaatser. Niet alleen hij, maar ook zijn echtgenote Geartsje was een bekende schaatser. Net als haar vader en moeder wilde ook Doutzen vroeger als schaatser aan de weg timmeren, maar deze plannen veranderden toen Doutzen werd ontdekt als model.

De vader van Rens en Doutzen, Johan Kroes, is 70 jaar geworden. Wij wensen de familie heel veel sterkte.