Vakantie, eindelijk heb je een beetje tijd voor jezelf. Met deze boeken kom je die ellenlange stranddagen wel door. Mocht de zon een dagje niet schijnen, dan zit je met dit leesvoer ook goed. Lekker wegdromen met de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt, lachen met de nieuwe Sophie Kinsella, op je nagels bijten met Suzanne Vermeer en nog veel meer mooie verhalen.

Nazomer – Esther verhoef

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt. In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu? Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York

Het paradijs – Suzanne Vermeer

Wanneer Liza Roozenboom lange tijd niks hoort van haar zoon Mark, die op vakantie is op het eiland Corfu, begint ze zich zorgen te maken. Het is niets voor de anders zo betrouwbare Mark om niet eens te reageren op de berichtjes die zijn moeder hem stuurt. Haar onrust neemt alleen nog maar toe wanneer ze Marks beste vriend Fedde spreekt. Fedde vertelt haar dat Mark een meisje heeft ontmoet met wie hij is gaan backpacken. Sindsdien lijken Mark en deze Thera in het niets te zijn verdwenen. Ten einde raad besluit ze zelf naar Corfu te gaan, in de hoop een spoor te vinden van haar verdwenen zoon. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden.

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste ‘glamping’ bezoekers? Katie zweert wraak.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haenim Sunim

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Ginevra – Simone van der Vlugt

Deze historische roman is een betoverend en tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op een oude Italiaanse legende. Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Nazomer-boek-Esther-Verhoef-FEMFEM
paradijs-suzanne-vermeer-FEMFEM
dingen-zien-tijd-nemen-Haemin-Sunim-FEMFEM
perfecte-leven-sophie-kinsella-FEMFEM
Ginerva-Simone-van-der-vlugt-FEMFEM

Zen tijdens je vakantie: dit zijn de leukste yoga retreats