Ben jij ook helemaal toe aan een vakantie? Weg van deze kou, en onderweg naar de zon! Wij zouden niets lievers willen, en kijken dan ook regelmatig voor de mooiste verblijven. Een tip van ons; begin op tijd met plannen! Dit scheelt een hoop stress, maar blijkbaar ook geld. Wij zochten het voor je uit: dit is wanneer je je vakantie het goedkoopst boekt.

Instagram @hoskelsa
Instagram @hoskelsa

Wanneer boek je je vakantie het goedkoopst?

Helaas is reizen niet altijd even goedkoop. Daarom hebben wij dé tip voor je op een rijtje gezet. Weten wanneer je het best je vakantie kan boeken? Lees dan vooral verder!

Een vakantie boeken

Uit onderzoek blijkt dat je het best 140 dagen voor vertrek, ongeveer vier maanden dus, het best je reis kan boeken. Dit komt omdat een vliegtuigmaatschappij dan zeker weet dat ze hun stoelen vullen. Het risico is voor hun dan het kleinst en daarom zijn de stoelen een stuk goedkoper. Nog een goedkoper ticket? Zorg er dan ook voor dat je in het weekend boekt. Het kan tot zelfs 15 (!) procent schelen op een ticket. Zorg er dan ook nog even voor dat je een ochtendvlucht hebt, deze zijn namelijk over het algemeen een stuk goedkoper.

Ben je al te laat met boeken? No worries, er is ook nog een tweede optie: last-minute boeken. Je kan dan het best 5 tot 8 weken voor vertrek boeken. Last-minute boeken kan wel heel risicovol zijn, en voor stress zorgen. Houd hier dus altijd rekening mee.

Incognito

Wist je trouwens ook dat hoe vaker je een vlucht bekijkt, hoe duurder hij wordt? Check daarom altijd je vluchten in een incognitovenster, zo voorkom je dat opeens toch paar tientjes meer moet betalen.

Lees ook: OMG! Je kunt de luxe villa van Too Hot To Handle huren