Veel mensen denken dat de meeste mannen een voorkeur hebben voor blonde dames. De ene man valt op brunettes terwijl de andere juist een voorkeur heeft voor blondines. Er zijn een aantal onderzoeken naar gedaan, dus waar dat precies aan ligt leg ik je natuurlijk graag uit.

Blond brunette
Photo by Chris Murray

Blond of brunette?

Of een man liever voor een blondine of een brunette gaat, daar is een wetenschappelijke verklaring voor. Tijdens een onderzoek van City University gaven de onderzoekers aan 1500 verschillende mannen afbeeldingen van vrouwen met verschillende kleuren haar. Iets meer dan de helft van de mannen vonden de vrouwen met donker haar het aantrekkelijkst. Ook kwam er uit een ander onderzoek dat als je snel een man wilt ontmoeten je het beste blonde lokken kunt hebben, terwijl als je opzoek bent naar een relatie je beter een brunette kunt zijn.

Hierdoor komt het

Vroeger werden blonde vrouwen aantrekkelijk gevonden omdat zij als een jeugdig en aantrekkelijk symbool werden gezien. Omdat de evolutie ondertussen is veranderd, zijn de mannen van nu vaker opzoek naar een gelijkwaardige en intelligentere partners. Brunettes worden gezien als ‘interessanter’ dan een ‘lieve’ blondine. Had je dat verwacht?

Toch vinden wij dat iedere vrouw gewoon lekker de kleur haar moet hebben die zij zelf wil, als je het met zelfvertrouwen draagt straal je dat toch wel uit!

Lees ook: Statisch haar? Zo kom je er het snelst vanaf