Vanavond is het weer zo ver: een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Het wordt met de week spannender. Veel bondjes breken en anderen worden gemaakt. In de vooruitblik van vanavond zien we dat Niek er in ieder geval helemaal klaar mee is, zal zijn plan werken of niet?

Niek Roozen plan Expeditie Robinson voorruitblik
Bron: Expeditie Robinson

Vorige week

Vorige week was effe wat anders. Het plan was namelijk duidelijk: Thijs, Dzifa, Niels en Niek zouden op Vincent stemmen. Maar op de eilandraad werd de sfeer al snel grimmig. Vincent maakte duidelijk dat Niek hem al had verteld dat er een plan was gemaakt om hem weg te stemmen.

Nieks bondgenootjes kijken dan ook direct bezorgd om. “Ik dacht dat hij het zag het zag aankomen, dus ik wilde eigenlijk mijn excuses aanbieden dat ik óók op hem ga stemmen”, legt Niek uit. “Het was een beetje dom van mij.”

Bron: Expeditie Robinson

Thijs kon het ook niet laten om Niek eens haarfijn uit te leggen dat hij nu niet meer welkom was aan hun lunchtafel – aka het bondje. “Solidariteit is iets dat vanzelfsprekend is”, vertelde hij tegen Niek.

“Zo’n actie als net is niet alleen egoïstisch en wanhopig, maar ik vind het ook hoogst onnodig voor Vinnie die dit moet horen én voor je bondgenoten die daar naar moeten luisteren. Dat je het even weet. Doe ermee wat je wil.” Het zweet brak Niek nog net niet uit, tijdens de preek van zijn oude maat.

Nieuw plan

Niek is tot nu toe altijd meegegaan met de plannetjes van Thijs, maar daar is hij nu helemaal klaar mee, zo zie je dat in de vooruitblik van vanavond. “Ik moet iets zeggen”, fluistert Niek aan Ferry. Niek vertelt dat Thijs Ferry er uit te wil stemmen.

Niek en Ferry proberen dus Harry en Dennis zo ver te krijgen om Thijs er uit te stemmen, zodat Thijs koekje van eigen deeg kan krijgen. “Ik heb Ferry wel even goed in zijn ogen aangekeken, want hij heeft al twee keer anders gestemd dan dat-ie afgesproken had”, vertelt Harry in de camera. “Als hij deze keer wat anders flikt, dan word ik wel heel erg boos”.

Zal het plannetje van Niek en Ferry werken of niet? We zullen het vanavond om 20:30 uur op RTL zien!