Een warme zomerse dag is eigenlijk niet compleet zonder een verfrissende Aperol Spritz. Dit zomerdrankje, om het zo maar even te noemen, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wij begrijpen eigenlijk wel waarom. De combinatie van de frisse smaak en de bubbels is wat ons betreft perfect voor de zomer. Dacht je dat het drankje niet beter kon? Deze nieuwe variatie op Aperol Spritz vonden wij op TikTok en we zijn meteen fan.

Variaties op drankjes

Op TikTok vind je echt niet alleen dansjes en beautyhacks. Ook vind je hier de meest lekkere recepten en variaties op allerlei drankjes of cocktails. Ideaal voor de zomer! De variatie op Aperol Spritz is wat ons betreft een winnaar en maakt kans om hét zomerdrankje van 2023 te worden.

Deze variatie op Aperol Spritz gaat sowieso het zomerdrankje van 2022 worden
Bron: TikTok

Recept voor de variatie op Aperol Spritz

Spoiler: het is geen hogere wiskunde om dit drankje te make. Normaal gesproken mixen we Aperol met prosecco, bruiswater en wat sinaasappelschijfjes. Voor deze variatie heb je echter wat meer ingrediënten nodig.

Dit heb je nodig voor de variatie op Aperol Spritz:

  • Een glas vol ijsklontjes
  • 1,5 shot Aperol
  • 150 mililiter Topo Chico Seltzer (of bruiswater)
  • Het sap van een halve limoen
  • 0,5 shot grapefruitsap
  • 1 shot gin
  • Schijfjes limoen en grapefruit

Het is absoluut geen moeilijk recept. Je vult je glas met de ijsklontjes en voegt daar de Aperol, Topo Chico, limoensap en grapefruitsap bij. Dit roer je even goed door elkaar heen. Voeg daarna het shotje gin er aan toen en laat het staan. Zo ontstaat een een mooie overgang in kleuren in je drankje. Yes girls, zeg maar ja tegen een perfect Instagramplaatje.

@bjrussI’d be a regular if Tom’s Diner served these♬ Tom’s Diner – AnnenMayKantereit & Giant Rooks

Lees ook: Frosé: het perfecte zomerdrankje