Het is weer zover: Dierendag! Ook dit jaar besteden we deze dag extra veel aandacht aan de lieve viervoeters, namelijk door deze dag helemaal geen dierlijk voedsel te eten. Dat is wel het minste wat we kunnen doen op deze dag voor onze beestjes, toch? Naast de extra lange wandelingen, enorme botten en andere lekkernijen natuurlijk. Wakker Dier viert alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag, en we maken er wederom een feestje van.

Vegan hotspots FEM FEM

We vieren deze bijzondere dag met delicious alternatieven voor vlees en vis. Daarom geven wij je wat tips voor de leukste vega(n) hotspots in ons landje, en een vegan comfort food recept. Extra leuk: Dierendag valt dit jaar op de zondag, dus wie is er ready voor een heerlijke vega(n) Sunday brunch? Wij wel!

Leukste vegan hotspots

1. Vegan Junkfood bar Amsterdam / Rotterdam

Bij deze hotspot kun je allerlei heerlijke vegen snackjes bestellen. Het is een soort ‘snackbar’ maar dan chiquer en diervriendelijk, klinkt dat niet top? Vegan kapsalon, vegan hamburgers en vegan bitterballen, kom maar door! Deze heerlijke hotspot heeft maar liefst vier locaties in Amsterdam en een locatie in Rotterdam.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Vegan Junk Food Bar™️ (@veganjunkfoodbar) op

2. Broei Utrecht 

Ook in het leuke Utrecht bevindt zich een top vegan tentje. Ze hebben een eigen mini-bakkerij en werken zoveel mogelijk samen met locals. Denk hierbij aan kleinschalige boeren, brouwers en branders. Alle producten die zij verkopen zijn 100% vegan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BROEI UTRECHT (@broei.utrecht) op

3. FOAM Den Haag 

Een mega uitgebreid ontbijt en lunch menu, dat heeft FOAM zeker. En laat dat nou precies zijn wat we zoeken op de zondag. Van vanille pancakes tot acai bowls en avocado toasts. Voor ieder wat wils!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FOAM: Vegan restaurant (@foam.food) op

4. Konijnenvoer Arnhem

Is deze naam niet hilarisch? Dat vinden wij ook! En ook nog eens helemaal in thema met deze dag. Nog beter: vanaf 1 oktober is het bij Konijnenvoer mogelijk om te reserveren voor de wekelijkse brunch op zondag! Hoe gezellig is dat? De Konijnenvoer klassiekers zijn bijvoorbeeld: vegan kibbeling, broodje gyros en cheeseburger op een brioche zuurdesem bol, klinkt geweldig toch? En alles is helemaal plantbased.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Food for thought (@studio.konijnenvoer) op

5. De Herbivoor Groningen 

Jawel jawel, ook in Grun zit een super leuke vegan hotspot, namelijk de Herbivoor. Dit is de lunchspot waar je in Groningen wilt zijn. Zij hebben een enorm aanbod aan heerlijk frisse salades, broodjes, wraps soepjes maar ook burgers en pancakes. En alles is vegan, yes!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door De Herbivoor (@de_herbivoor) op