Heb jij soms ook alleen maar trek in lekkere dingen? Vooral op zondag, want dat is dé dag waarop jij jezelf wilt (en mag)  verwennen. Je hebt heerlijk uitgeslapen op je vrije dag, en het enige wat dan nog mist, is een lekker ontbijt of lunch. Dan ben je bij FEM FEM op de goede plek, want wij hebben het perfecte zondagontbijtje voor jou: vegan Nutella crêpes met rood fruit. Maar natuurlijk mag ‘ie gewoon elke dag. Wie gaat ‘m uitproberen?

Nutella crepes FEM FEM

Wat heb je nodig?

Crêpes

  • Halve theelepel sinaasappel zest
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 300 gram tarwemeel
  • 20 gram maïszetmeel
  • 50 centiliter plantaardige melk
  • 15 á 25 centiliter water
  • Sap van een halve sinaasappel
  • Decoratie: vers fruit, bijvoorbeeld frambozen en aardbeien

Vegan Nutella

  • 60 gram gesmolten pure chocolade
  • 1 á 2 eetlepels agave siroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram geblancheerde en geroosterde hazelnoten

Zo maak je Nutella crêpes met rood fruit

  • Rooster de hazelnoten voor de vegan Nutella in de oven voor 15 minuten op 180 graden.
  • Vervolgens maal je ze fijn in de keukenmachine tot het een gladde massa wordt.
  • In een mengkom mix je de rest van ingrediënten voor de Nutella door elkaar. Deze voeg je vervolgens toe in de keukenmachine waarna je deze even laat mixen.
  • De Nutella is klaar en kan in een leuke pot worden bewaard.
  • Tijd om aan het pannenkoekbeslag te beginnen. Mix alle ingrediënten voor de crêpes in een grote kom door elkaar. Zorg dat het een glad pannenkoekenbeslag wordt.
  • Bak de pannenkoeken in een pan, smeer er wat vegan Nutella op en laat je beste decoratie skills zien door gebruik te maken van vers rood fruit!

En, loopt het water jou al in de mond? Eet smakelijk!

Lees ook: Smullen maar: deze red velvet brownies zijn alles wat je nu nodig hebt