In steeds meer steden popt het ene na het andere vegan restaurant uit de grond. En Amsterdam is er daar een van. Toch kan het als vegan zijnde nog best lastig zijn om een restaurant uit te kiezen waar ze ook voor jou als veganist genoeg keus hebben. Wil jij eens een keer nergens naar hoeven kijken en gewoon iets bestellen zonder eerst om de etiketten te vragen? Dan zijn deze steden een waar walhalla voor jou.

Berlijn

Naast het feit dat Berlijn een walhalla is voor de techno- en kunstliefhebber, is het dat ook voor de plantaardig eter. Voor een plantaardige döner kebab (ja, het bestaat) ga je langs bij Vöner. Voor een heerlijke Vietnamese, veganistische keuken Hum Vegan Cuisine zeker een aanrader. Heb je trek in iets zoets? Brammibal’s vitrine nodigt je al uit om naar binnen te komen, want de donuts in dit tentje zien er letterlijk té heerlijk uit.

Foto via @brammibalsdonuts
Foto via @brammibalsdonuts

Portland

Misschien een wat minder bekende stad in Amerika, maar daar gaat zeker verandering in komen gokken wij zo. Het werd namelijk door PETA verkozen als nummer 1 Vegan-friendly stad van 2016. Naast heel veel plekken waar je plantaardig kunt dineren, vind je in Portland ook een vegan supermarkt, een vegan tattooshop en kun je bij Pie Footwear vegan schoenen kopen.

Tel Aviv

Misschien niet een stad waar je zo snel heen zou gaan, maar toch is dit de beste bestemming voor vegans. Deze stad werd namelijk onlangs verkozen tot nummer 1 vegan walhalla van de wereld door The Daily Mail. Met maar liefst 400 verschillende vegetarische en veganistische restaurants kunnen wij dit alleen maar beamen. Bij The House of Hummus kun je je tegoed doen aan, de naam zegt het al, hummus! Tamara is een super schattige juicebar met de meest verse en mooie producten. Trek in een guilty pleasure? Bij Goodness kun je terecht voor een heerlijke veganistische burger.

Foto via Goodness
Foto via Goodness

New York

Ja, deze stad kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De stad zit namelijk vol met plantaardige ontbijt- lunch- en diner tentjes. Oatmeals NY is de perfecte plek voor je eigen samengestelde havermoutontbijtje. Tiny’s Giant Sandwich Shop is een van de velen lunchtentjes waar je genoeg keuze hebt voor je vegan lunch, net zoals The Butchers Daughter. Voor een heerlijk diner is Champs een heerlijke spot. Dit is slechts een kleine greep uit het plantaardige aanbod van de populaire stad New York.

Chiang mai

Ook Thailand is een hip land op het gebied van veganistisch eten. Zo kun je bij Taa Peng Cat terecht voor heerlijke ontbijtjes en de lekkerste buddha bowls van de stad vind je bij The Tea Tree. In dit café worden overigens heel vaak evenementjes georganiseerd, wat je avond net wat specialer maakt.

Foto via the Tea Tree
Foto via the Tea Tree

Melbourne

In deze Australische stad poppen de vegan plekken als paddenstoelen uit de grond. Bij Red Sparrow kun je bijvoorbeeld terecht voor een heerlijke plantaardige pizza. Heb je meer trek in een lekkernij? Dan is de Vegan Dessertbar Girls and Boys dé plek waar je zijn moet. Vegie Bar in Fitzroy is een van de populairste vegetarische plekken in Melbourne, met veel vegan opties. De verscheidenheid aan keuzes op het menu, zoals pizza’s, wraps, salades en curries, maar vooral de bietjescake, zorgt ervoor dat klanten keer op keer terugkeren naar deze populaire plek.

Als veganist zijnde is het natuurlijk ook belangrijk dat je make-up plantaardig gemaakt is. Deze beautymerken zijn vegan en diervriendelijk.