Ja, je leest het goed. In Amsterdam kan je vanaf nu vegan sushi eten! Op 2 januari heeft de plantaardige sushi in restaurant OKO zijn nieuwe thuis gevonden, en wij kunnen niet wachten om het uit te proberen.

vegan sushi FEM FEM

Vegan sushi

Hiervoor kon je als vegan niet heel veel meer krijgen in sushi restaurants dan avocado en komkommer. Maar bij OKO Cultural Melting Point pakken ze het vanaf nu anders aan. Hier kan je namelijk sushi bestellen met tofoe, zoete aardappel en vegan roomkaas om maar even een paar opties te noemen. Het concept is bedacht door Claudia Deken. Claudia organiseerde hiervoor al meerdere tijdelijke evenementen waar mensen haar plantaardige sushi konden proeven. Maar vanaf nu kan je zes avonden per week standaard sushi krijgen bij OKO. Je kan iedere dag, behalve woensdag, vanaf vijf uur alle heerlijke plantaardige sushi creaties proeven. Een aantal van deze heerlijke creaties zijn de Pak Choi Nigiri, de Amsterdam Truffle Roll (met miso, spinazie, komkommer, mango en vegan truffel kaas saus) en de Pinky Winky Roll (met gekarameliseerde ui en tempeh).

De locatie

Je kan dus van deze vegan delicatesse genieten in het restaurant OKO. Maar ze serveren meer dan alleen plantaardige sushi. Overdag kan je er ontbijten en brunchen. Ze serveren ook niet-veganistische gerechten zoals hun specialiteit: de vegetarische Poolse Dumpling. Maar dat is nog niet alles. OKO organiseert namelijk ook verschillende activiteiten. Zo kan je er bijvoorbeeld een schilderles volgen, aan yoga doen of in gesprek gaan met de Extinction Rebellion.

OKO Cultural Melting Point bevindt zich in Amsterdam West, op Admiraal de Ruijterweg 331. Enjoy!