Om te beginnen: we hebben het in dit artikel niet over “Netflix & Chill” ofwel een mooi verpakte bootycall. Het gaat hier puur om het daadwerkelijk kijken naar documentaire’s, series en alles wat Netflix te bieden heeft. Daarmee zeggen we overigens niet dat die eerste vorm van Netflixen slecht is voor je relatie. Anyway, genoeg afgeweken van het onderwerp van dit artikel: het onderzoek.

netflix relatie FEM FEM

Onderzoekers aan de Universiteit van Aberdeen hebben namelijk geconcludeerd dat het kijken naar tv-programma’s met je partner zorgt voor een betere relatie. Gezien zo’n beetje niemand meer echt naar tv kijkt, sinds de komst van Netflix, geldt dit onderzoek ook voor het “nieuwe” tv-kijken. Het zogenaamde samen consumeren van media zorgt, volgens het onderzoek, tevens voor verbetering van jullie gemeenschappelijke sociale netwerk. Als je zijn vrienden dus niet zo leuk vindt, kan regelmatig Netflixen de oplossing zijn.

Onderzoek

In totaal hebben 259 studenten, met een relatie van gemiddeld 16,7 maanden, meegedaan aan het onderzoek. De conclusie van het onderzoek was als volgt. Stelletjes die minder gemeenschappelijke vrienden hebben maar vaker samen tv-kijken of hetzelfde boek lezen,  zijn gelukkiger in hun relatie dan koppels met meer gemeenschappelijke vrienden. Nu is het niet zo dat het kijken van tv-programma’s jullie relatie zal verzekeren, maar het schept wel een psychologische betekenisvolle relatie.

Nodig je partner dus uit en kijk jullie favoriete serie, puur om aan jullie relatie te werken.