Even een wasje draaien. Wanneer hij klaar is en je de was uit de machine haalt, blijk je van 1 paar sokken er nog maar één over te hebben. Hoe kan dat toch elke keer? Je weet zeker dat je ze er allebei hebt ingestopt. Het lijkt wel alsof je wasmachine je sokken opeet. Wij hebben dit mysterie nu eindelijk ontrafeld.

verdwenen-sokken-wasmachine-femfem

Het ligt niet aan jou

Nee, je wordt niet gek. Je wasmachine eet je sokken dus echt op. Tussen de kuip en de trommel van je wasmachine, achter de rubberen rand bij de deur, zit een smalle kier. Je zet de wasmachine aan en de trommel gaat draaien. Je sokken worden langs de deur, door deze kier gedrukt. Vervolgens blijft er eentje in deze kier hangen en door het draaien van de trommel zal deze sok gaan vermalen en oplossen. Deze opgeloste deeltjes van de sok worden uiteindelijk afgevoerd met het water. Je sok zul je dus nooit meer terugvinden.

De oplossing

Heb jij er genoeg van dat elke keer wanneer je gaat zitten twee verschillende kleuren sokken tevoorschijn komen, omdat je wasmachine de ander dus echt opeet? Gelukkig is de oplossing simpel. Doe je sokken en ander klein wasgoed in een waszakje. Zo kan je wasmachine die kleine dingen niet te pakken krijgen en hoef jij niet om de week nieuwe sokken aan te schaffen. Zo is het probleem voor eens en voor altijd opgelost.

Kleuren behouden is ook een dingetje met wassen. Ben je hier een expert in? Dit zijn 4 kleuren die jou als brunette perfect staan.