Sporten als de temperaturen hoog zijn is niet erg aantrekkelijk. Als het zo warm is voel je je al snel moe en is het moeilijk om de motivatie te vinden. Wij hebben een paar workouts op een rij gezet die je juist zullen verfrissen tijdens een hittegolf. Have fun!

yoga-strand-water-FEMFEM

Vroege workout

’s Ochtends is het vaak nog lekker koel. Zet je wekker dus een uurtje eerder en begin de dag met een rondje hardlopen door het park. Zo vroeg is het nog lekker rustig en kun je nog even genieten van de koele frisse lucht voordat de temperatuur stijgt en het park volloopt.

Zwembad

Neem een duik in het zwembad. Het liefst een buitenzwembad natuurlijk. Naast baantjes trekken kun je nog veel meer workouts in een zwembad doen. Investeer in een zwembad noodle, ja, zo’n schuimrubberen buis. Hier kun je oefeningen mee doen om je buikspieren te trainen.

Het kanon

kanon-zwembad-oefening-FEMFEM

Foto via SELF

Leg de noodle achter je rug langs, onder je oksels en houd hem aan beide kanten vast met je handen terwijl je in diep water drijft. Strek je benen naar beneden en spits je voeten. Trek je knieën naar boven en houd dit 2 seconden vast. Strek daarna weer je benen. Herhaal dit 20 keer.

Trappen op

Trappen-zwembad-oefening-FEMFEM

Foto via SELF

Ga met je voeten op het zwembadtrapje staan en hou de noodle voor je vast met je handen. Leun zoveel mogelijk naar voren zodat je als het ware in het water ligt met je voeten nog steeds op het trapje. Hou je armen gestrekt en duw de noodle onder water. Ga langzaam weer met je armen omhoog. Herhaal dit 20 keer.

Yoga

Als het benauwd en warm is is het soms beter om het wat rustiger aan te doen. Met yoga kun je je eigen tempo bepalen en hoef je het dus niet super intensief te maken. En het is een prima manier om na een lange dag toch je lichaam even in beweging te zetten. Doe het lekker in de buitenlucht, wedden dat je daarna weer helemaal opgeladen en verfrist bent?

Ga naar het strand

Wanneer de temperaturen stijgen, ga dan richting het strand. Hier staat meestal nog een lekker briesje. Ga strandvolleyballen met wat vrienden, zo heb je niet eens door dat je aan het sporten bent. Het zand is ook ideaal voor een goede individuele workout. Het test je stabiliteit test en verbetert je uithoudingsvermogen vermogen flink. Het is namelijk wel een tikje intenser dan op een platte grond.

De krab

krab-strand-oefening-FEMFEM

Foto via Ace Fitness

Begin zittend op het zand. Zet je armen achter je neer met je vingers richting je billen. Buig je knieën en zet je voeten stevig in het zand. Til je heupen omhoog. Zet in deze positie vijf kleine stapjes vooruit en loop zo ook weer vijf stappen achteruit tot je weer op je begin punt ben. Herhaal dit 5 keer.

De zeemeermin

zeemeermin-workout-FEMFEM

Foto via Tone It Up

Ga in het zand op je linker zij liggen. Buig je linker arm en leun op je elleboog. Leg je rechtervoet bovenop je linkervoet. Hou je voeten bij elkaar en til ze zo hoog mogelijk. Laat ze langzaam weer zakken. Herhaal dit 10 keer op beide zijden. Als je klaar bent kun je als verkoeling de zee in springen!

Deze mango acai smoothie bowl is zeker het proberen waard