Loop je een beetje te snotteren en heb je het gevoel dat je een griepje te pakken hebt? Vervelend, maar niet het einde van de wereld gelukkig! We hebben namelijk een hoop middelen wat de griep snel kan laten verdwijnen. Neusspray, een hoestdrankje of wat keelsnoepjes zijn namelijk niet de meest efficiënte manieren…

Drankje tegen verkoudheid
Bron: Pinterest

Verkouden

Verkouden zijn is niet leuk. Je hebt een verschrikkelijke loopneus, je stem is anders dan anders en je voelt je gewoon niet fit. Eerder vertelden we jullie een remedie voor verkoudheid, namelijk tussen de lakens duiken. Wacht, wat? Het lijkt er op dat wanneer je meer gaat rollenbollen, dat je minder zult snotneuzen. Oelala!

Ben je echt niet fit om een partijtje tussen de lakens te duiken of zie je je bedpartner liever niet onder je eigen snot, dan is er gelukkig nóg een betere manier om van je verkoudheid af te komen. Weet je nog toen je moeder tijdens de griep altijd aankwam met duizenden koppies thee? Je vond het destijds misschien wel bullshit, maar thee is hét drankje tegen verkoudheid. En dan voornamelijk dit smaakje is de perfecte medicijn tegen de griep…

Dit moet je drinken wanneer je verkouden bent

Zoals net gezegd, thee is het drankje wat je non-stop tijdens de griep moet drinken. Het is niet alleen heerlijk, maar het stopt dus ook je verkoudheid. En dan voornamelijk zwarte thee, dit blijkt uit onderzoek van Brigham and Women’s Hospital in Boston en de Harvard Medical School.

Het drinken van zwarte thee zou je immuunsysteem namelijk een immense boost geven. Bij mensen die twee weken lang vijf kopjes thee per dag dronken, werd tien keer zoveel verkoudheid en griepvirussen tegengehouden. Het geeft je dus geen zekerheid dat je nooit meer ziek wordt, maar vijf kopjes zwarte thee per dag kán je lichaam verbeteren, waardoor je minder snel ziek zult worden.

Geen fan van zwarte thee? Dan kan je er voor kiezen om voor groene thee te gaan. In groene thee zit namelijk L-theanine, wat ook je immuunsysteem versterkt en de heftigheid van de symptomen van virussen vermindert.