Met het sombere weer en een gebrek aan zon ligt een verkoudheid op de loer. Het verkoudheidsseizoen is begonnen. Gelukkig zijn er een paar trucjes die je kan toepassen waardoor je de kans op een verkoudheid flink vermindert.

verkoudheid vermijden femfem

Ga vroeg naar bed

Slaaptekort is niet goed voor je gezondheid en het kan een negatieve impact hebben op je immuunsysteem. Meer dan 6 uur slapen heeft een positief effect op je gezondheid. Dus zorg ervoor dat je genoeg slaapuurtjes pakt, zodat je fris en fruitig opstaat elke morgen en die verkoudheid achterwege blijft.

Kom in beweging

Met dit weer heb je er waarschijnlijk helemaal geen zin in, maar regelmatig bewegen heeft voordelen voor je gezondheid en zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziektes. Maak een wandeling, ga even hardlopen of ga een flink stuk fietsen. Zo blijf je fitter.

Meer seks

We schreven al over de gezondheidsvoordelen van seks (en de nadelen van het hebben van geen seks), maar we zeggen het nog een keer. Seks geeft een boost voor je immuunsysteem en de kans op het krijgen van een verkoudheid kan dus flink verminderen. Ga dus maar eens flink aan je immuunsysteem werken.

Handen wassen

Vaak kan je een verkoudheidsvirus oplopen door direct of indirect contact met je handen. Het is daarom slim om vaker je handen te wassen. Maak eerst je handen nat en was dan goed met zeep voordat je ze afspoelt. Ook is het belangrijk dat je je handen goed afdroogt aan een schone handdoek. Wanneer je dit maar half doet, zijn je handen nog steeds niet echt schoon.

Neem probiotica

Er zijn diverse onderzoeken gedaan waarbij bleek dat probiotica lactobacilli en bifidobacterium bevatten die zorgen voor mindere kans op verkoudheden.

Naast een verkoudheid voorkomen is het ook belangrijk dat je je rust krijgt. Gun je lichaam en geest rust: mediteren voor beginners.