Wanneer we denken aan Vietnam, denken we aan het betoverende Hoi An en het magische Halong Bay. Maar naast deze toeristische trekpleisters heeft Vietnam nog veel meer te bieden. Een onderdeel hiervan is het indrukwekkende verlaten waterpark Hoy Thuy Tien dat te vinden is in de buurt van het plaatsje Hue.

Nooit geopend

Tien jaar geleden is dit waterpark gesloten, alhoewel het nooit echt open is geweest. In 2004 moest het project van de grond komen, maar dit wilde niet echt lukken, waarschijnlijk door geldproblemen. Tegenwoordig is dit park overgenomen door de takken van de jungle. De glijbanen, attracties en zwembaden zijn begroeid door de natuur. We moeten zeggen dat dit ook wel iets heeft. Misschien een beetje spooky, maar wel bijzonder. In het centrum van het park is een grote sculptuur van een draak te vinden, waar je in kunt klimmen. Dit biedt je een bijzonder uitzicht over de stad. Ondanks dat het waterpark geen succes werd, is het nu toch een bijzondere plek om te bezoeken. En een bezoekje, dat is het zeker waard.

verlaten-waterpark-vietnam-ingang-femfem verlaten-waterpark-vietnam-glijbaan-femfem glijbaan-verlaten-waterpark-vietnam-femfem auto-verlaten-waterpark-vietnam-femfem verlaten-waterpark-vietnam-zwembad-femfem arena-verlaten-waterpark-vietnam-femfem

Wil jij nog meer van deze bijzondere wereld ontdekken? Lees dan: 15 ongelofelijke plekken op de wereld waarvan je dacht dat ze niet bestonden.