Verliefd zijn of het vinden van echte liefde zijn twee verschillende dingen. Denk eens terug aan je eigen liefdesleven. Je bent waarschijnlijk al meerdere keren verliefd geweest, maar waarschijnlijk heb je maar bij één iemand het gevoel gehad dat het liefde is voor de rest van je leven.

Hem willen of het beste voor hem willen

Wanneer je verliefd bent wil je continu bij hem zijn, je denkt elke minuut van de dag aan hem en je voelt je onwijs gelukkig. Maar dit verliefde gevoel gaat een keer weg en hierbij misschien ook het gelukkige gevoel. Wanneer dit het geval is, moet je je beseffen dat het misschien niet die ware liefde voor jou is. Wanneer je echt je ware liefde hebt gevonden wil je het allerbeste voor hem. Je doet er alles aan om hem gelukkig te maken en hij komt op de eerste plek. Als je denkt, ‘ik gun niemand meer dan hem’, dan heb je een grote kans dat dit je liefde voor het leven is.

Pieken en dalen of langzame groei

Je bent head over heels verliefd en kan alleen maar aan hem denken. Na een maand ontstaat jullie eerste heftige ruzie. Jullie schreeuwen en schelden elkaar de huid vol en de volgende dag is alles weer koek en ei. Zo gaat het een aantal keer opnieuw. Deze pieken en dalen zijn geen goede basis voor een langdurige relatie. Vaak ondergaat een relatie een langzame groei. Uit onderzoek is gebleken dat in een periode van 60 jaar, een relatie met echte passie zijn pieken kent in de eerste 6 tot 12 maanden. Hierna bouwt dit langzaam af, terwijl echte ‘soulmate’ liefde alleen maar groeit met de tijd.

liefde-verliefd-femfem

Na een tijd verdwijnt je hevige liefde of je liefde blijft constant

Alle relaties zijn anders. De een begint in hevige liefde, maar na een tijd verdwijnt deze en misschien ga je je dan afvragen hoe dit komt. Is hij wel de ware, is hij diegene met wie je de rest van je leven wilt samenzijn? Maar aan de andere kant is een liefde die constant blijft, de beste liefde. Je houdt onvoorwaardelijk veel van elkaar, dit was aan het begin van jullie relatie al zo en dat is nu nog steeds. Natuurlijk kent iedere relatie zijn hoogte- en dieptepunten, maar over het algemeen moet je fysiek, emotioneel en intellectueel overeenkomen. Wanneer een van deze drie ontbreekt, zal een van jullie altijd het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Merk je dat de hevige liefde vervaagd, dan waren jullie waarschijnlijk gewoon verliefd en is het geen liefde voor het leven.

Dit hebben bijna alle stuk gelopen relaties met elkaar gemeen.