Wanneer een man zijn vriendin ten huwelijk vraagt, kan een verlovingsring natuurlijk niet missen. Dat betekent dat hij zijn best zal moeten doen om een mooie ring uit te zoeken in de winkel. Goedkoop zal het niet zijn, maar je kunt het gelukkig zo duur maken als je zelf wil. Tenzij je natuurlijk de ring van je broer steelt. Dit gekke verhaal werd afgelopen week gedeeld op het internet en zorgt voor een hoop verbazing.

verlovingsring

Ring lenen van broer

Het verhaal wordt verteld door de bestolen jongere broer in kwestie. De 26-jarige man vertelt op Reddit dat hij zijn hele huwelijksaanzoek had voorbereid en uitgedacht. Daar had hij uiteraard ook een mooie verlovingsring bij uitgezocht. Hij zou zijn 24-jarig vriendin volgende maand ten huwelijk vragen. Zijn oudere 33-jarige broer vertelde hem dat ook hij van plan was om zijn vriendin ten huwelijk te vragen, maar had daarbij wel een vraag. Hij wilde graag de ring lenen voor de vorm, zodat hij later met zijn vriendin een mooie verlovingsring kon kopen. Hij wilde namelijk zeker weten dat ze ‘ja’ zou zeggen, voordat hij zo veel geld zou uitgeven aan een ring. De jongere broer vond dit maar een gek verhaal en zei hier nee op.

Verlovingsring gestolen

De oudere broer ging hier duidelijk niet mee akkoord. Een aantal dagen later zag de jongere broer in de familie-chat een foto van het huwelijksaanzoek voorbij komen. Daarbij zag hij dat de aanstaande vrouw van zijn oudere broer ‘ja’ had gezegd én zijn verlovingsring om haar vinger had. Hij besefte zich op dat moment dat hij helemaal niet door had gehad dat zijn broer de ring tóch wel van hem meegenomen had. Of nou, gestolen uit zijn appartement! Hij besloot meteen zijn broer op te bellen en de oudere broer bood zijn excuses aan en beloofde de ring terug te geven.

Nieuwe ring

De jongere broer ging hier niet mee akkoord. Zijn vriendin had de ring namelijk al lang gezien om de vinger van de verloofde van zijn broer. Het zou haar sowieso opvallen dat ze dezelfde ring zou krijgen tijdens haar aanzoek. Hij besloot een nieuwe verlovingsring op te eisen van zijn broer. Zijn broer vond dat in eerste instantie helemaal niet zo’n goed idee, want het zou hem veel meer geld kosten. Toch hield de jongere broer vol en chanteerde hij zijn broer met het feit dat hij de ring gestolen had van hem. De verloofde van zijn oudere broer wist namelijk helemaal van niets! De oudere broer heeft uiteindelijk voor een nieuwe verlovingsring betaald, maar het leidde wel tot een flinke ruzie. De twee kunnen nog steeds niet samen door één deur en het is nog maar de vraag of ze elkaar zullen zien trouwen.