Helemaal prima als je niet meer dagelijks zin hebt om van bil te gaan, maar heb je er amper tot nooit zin in? Of je relatie is een sleur geworden of er zijn een aantal dingen die je dagelijks doet die er voor zorgen dat jou behoefde minder is.

sekslust FEM FEM

Slechte neus

Geur speelt wel degelijk een belangrijke rol als je sekslust is vermindert. De geur die vrijkomt tijdens het zweten beïnvloedt namelijk jouw seksueel gedrag. Uit een onderzoek van de Universiteit van Gothenburg in Zweden kwamen ze erachter dat sowieso mannen met een slechte neus minder bedpartners hebben dat een man met een goede neus. De dame de de studie leidde gaf aan dat iedereen die minder goed ruikt een achterstand heeft als het aankomt op seks. Ja, verkoudheid kan hier ook onder vallen. Is het je ooit opgevallen dat wanneer je verkouden bent dat je veel minder zin hebt om van bil te gaan?

Diëten

Mood kill. Fijn als je probeert af te vallen, maar het kan wel voor ongewenste effecten zorgen. Vooral als je snel wilt afvallen. Dan geeft je lichaam de hormoon prolactine af, de krachtige killer van je sex drive.

Een tv in je slaapkamer

Lekker nog een aflevering bingen van je lievelingsserie voor het slapen gaan klinkt natuurlijk heerlijk, maar uit een onderzoek uit 2006 betekent het ook dat je veel minder seks zult hebben. Het effect van een tv zorgde er namelijk voor dat een doelgroep wat destijds werd onderzocht van zo’n zeven keer per maand seks hebben naar een gemiddelde anderhalf ging. Aiiii. Wil je toch niet?

Mobiele telefoon

Hier zat je op te wachten hè? Dooddoener van seks. Maar wisten jullie ook dat er een studie is geweest door de Journal of Urology waarbij ze erachter zijn gekomen dat als een man minstens vier uur per dag rondloopt met een mobiele telefoon in zijn broekzak een erectiestoornis kan krijgen?

Fietsen

Meh, vervelend but true. Jouw dagelijkse fietstripje naar werk is misschien wel gezoen, maar de hoekige zadels zetten druk op zenuwen en bloedvaten rond de lies wat met name voor mannen heel erg slecht kan zijn. Toch maar een scooter leasen in Amsterdam?

Lees ook over hoe meer vis eten er voor zorgt dat je vaker zin hebt in seks.