Power to the women!  De afgelopen jaren zijn er steeds meer vrouwelijke miljonairs te zien en dat is een erg goed teken. Er zijn momenteel meer vrouwen dan ooit die nieuwe bedrijven creëren en rijkdom vergaren (yay). Een van ’s werelds rijkste vrouwen is dan ook niemand minder dan tennis legende Serena Williams, die een aardig centje op haar bankrekening heeft staan.

Carrière

Serena Jameka Williams (Saginaw, 26 september 1981) is een professioneel tennisspeelster uit de Verenigde Staten. Zij is de jongere zus van veelvoudig tenniskampioen Venus Williams. Williams is veelvoudig grandslamwinnares en heeft alle grandslamtoernooien in het enkelspel minimaal drie keer gewonnen. Zij veroverde in totaal 23 grandslamtitels in het enkelspel (het Australian Open zeven keer, Roland Garros driemaal, Wimbledon zeven keer en het US Open zesmaal): een record in het open tijdperk. Ondanks dit record heeft zij geen grand slam gehaald: het winnen van alle vier grandslamtoernooien in één kalenderjaar.

Salaris & vermogen

Je kunt dus wel stellen dat Serena haar carrière tot nu toe wel redelijk geslaagd is. Én je weet wat ze zeggen; aan elke succesvolle carrière hangt een mooi salaris. Op dit moment heeft Serena een vermogen van circa 225 miljoen euro. Dit bedrag heeft ze niet alleen binnen geharkt met haar tennisskills, maar ook door haar groeiende ambitie in het zakenwereldje. “Ik wil het merk zijn, in plaats van het gezicht”, vertelt Serena, die in 2018 haar eigen kledingmerk startte. Ook investeert ze in 34 beginnende bedrijven en heeft ze diverse sponsordeals lopen. Wat kan deze vrouw niet?!

In één heel jaar verdient de brunette een steady bedrag van bijna 35 miljoen euro, wat ongeveer 3 miljoen per maand maakt en bijna 700.000,- per week. Op een goede dag verdient Serena dus zo’n 134.000,- euro. Damn..

Familie van Serena

Ook buiten de tennis heeft Serena gewonnen in het leven. Zo heeft ze een fijne familie en een dochtertje die werkelijk waar haar mini-me is. Alexis Olympia Ohanian is de trotse dochter van Williams en als we de insta van Serena mogen geloven is de kleine Olympia (zoals ze wordt genoemd) een opkomend tennis talent. Als Serena geen tennisspeelster was geworden had ze graag een actrice willen zijn. Volgens haarzelf is ze een dramaqueen, wat haar ver had kunnen brengen in de acteerwereld. Toch heeft ze hier en daar wat kleine rolletjes meegepakt in series zoals Law And Order.

Op dit moment woont Serena heerlijk rustig in het mooie Palm Beach Gardens, Florida. Hier woont ze uiteraard in een erg mooie villa. Good job girl, you deserve it!

Lees ook: Dit is het vermogen van talkshow-host Eva Jinek