Tegenwoordig is Zac Efron een wereldwijde superster en speelt hij in verschillende films. Maar waar we hem natuurlijk allemaal van kennen is de filmserie High School Musical. Zac was verantwoordelijk voor de rol van Troy Bolton: the hottest boy at ‘East High’. En daar heeft hij heel wat mee verdiend!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Zac Efron (@zacefron)

Zac Efron

Zac Efron is geboren op 18 oktober 1987. Hij is een Amerikaanse acteur, zanger en vooral enorm HOT. Na zijn tijd op de middelbare school kreeg Efron een beurs aangeboden van de University of Southern California, maar deze wees hij af. Hij wilde zich voornamelijk richtten op zijn carrière. Zijn vader heeft hem gestimuleerd om te gaan acteren. Zac was namelijk erg klein en had hierdoor niet zoveel met sport. Awh! Hij zat ook vanaf zijn elfde op zangles. Zijn drama lerares zag dat hij veel talent had, en wees hem door naar een agent in New York waarna Zac meerdere malen op TV verscheen.

High School Musical

De carrière van Zac Efron begon al in 2002, hij deed toen gastoptredens in verschillende televisieseries. Maar in 2006 brak hij pas echt door met de rol van Troy Bolton in High School Musical. Hij won in augustus 2006 een Teen Choice Award voor The Break-out Star en samen met Vanessa Hudgens won hij de TV-choice Chemistry. Wij snappen wel waarom! Ook kwam Zac in de Billboard Hot 100 te staan met verschillende liedjes uit High School Musical zoals: Get’cha head in the game en Breaking Free.

Wat blijkt? In de eerste film zong Zac de liefjes niet eens zelf! Hij moest eerst nog even repeteren, want in de tweede en derde film deed hij dat wel. Oefening baart kunst!

Dit verdient Zac Efron

Let’s talk money! Ondanks dat Zac Efron niet bekend was voor hij meedeed aan High School Musical, kreeg hij voor de eerste film 100,000 dollar. Dat is ontzettend veel geld voor een beginnend acteur. Maar dit was nog niet alles: naarmate Zac bekender werd, kwamen er steeds meer nullen bij op zijn loonstrook. Wat hij precies voor High School Musical 2 kreeg is helaas niet bekend. Voor High School Musical 3 zou Efron 4 miljoen dollar gekregen hebben. What! Dit maakte hem de best betaalde acteur van de hele cast. Lekker bezig Zac!

Lees ook: Oh no! Wat heeft Zac Efron met zijn gezicht gedaan?