screenshot 2021 02 05 at 121811

Verras je date op Valentijnsdag met dit overheerlijke gerecht

Food & Drinks07 feb 2021, 16:40 doorKathy
It's almost Valentinesday! Woehoeee, deze dag kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Speciaal voor de dag van de "loveee" hebben we een gerecht uitgekozen wat je, als het goed is, direct verliefd laat worden al bij de allereerste hap.
screenshot 2021 02 05 at 121811
Of je het nou voor je knappe date maakt of voor jezelf (kan prima!), dit gerecht is easy peasy lemon squeezy, daarnaast mega gezond (én het is toch pasta) en je zult hoge ogen gooien. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit moet maken. So sit back and relax!

Ingrediënten gebaseerd op 2 personen

  • 2 verpakkingen (400 gr) flespompoenstukjes, normale pompoenstukjes of biologische pompoenstukjes (waar jouw voorkeur naar uitgaat)
  • 1 verpakking (400 gr) roerbakgroente Italiaanse champignons
  • 200 gr tagliatelle
  • 175 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • kaneel, chilivlokken en knoflookpoeder

Bereidingswijze

Voor de groentehack pompoen
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe de pompoen samen met kaneel, chilivlokken en knoflookpoeder in een kom. Voeg hier olijfolie aan toe en schud door elkaar. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoenblokjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven terwijl je ze halverwege een keer omschudt.
Voor de tagliatelle met roerbakgroente
3. Doe de geroosterde pompoenblokjes van de groentehack pompoen in een pan samen met de melk. Warm het geheel op en blend tot een gladde saus met behulp van een staafmixer.
4. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar.
5. Verhit olijfolie in een wokpan en roerbak de wokgroente Italiaanse champignons in 6-8 minuten beetgaar.
6. Verdeel de tagliatelle over de borden er verdeel hier de pompoensaus en geroerbakte wokgroente over.
romige pompoen tagliatelle met italiaanse roerbakgroente staand 801x1200

Wijntje erbij

Bij deze overheerlijke pasta bevelen wij een stevige witte wijn. Ook een lichte bloemige rode wijn gaat erg goed met dit gerecht. Denk aan:
  • Trebbiano
  • Chardonnay
  • Verdicchio
  • Pinot Noir
De buit is in ieder geval binnen met dit heerlijke diner!