Mannen en vrouwen zijn natuurlijk verschillend van elkaar. Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Je hebt het vast weleens voorbij horen komen. Maar waarin verschillen mannen en vrouwen in de slaapkamer? Wij zochten het voor je uit. Dit zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen in bed.

1. Spanning

Vrouwen houden van spanning in bed, het gaat niet alleen maar om de daad zelf, maar ook alles daaromheen. Om de spanning op te bouwen vinden vrouwen het leuk om er zo lang mogelijk over te doen. Vrouwen houden dan ook van voorspel en romantiek. Mannen daarentegen willen het liefst zo mogelijk de daad afronden. Als een man ‘zin’ heeft wilt hij meteen zo snel mogelijk de opgebouwde seksuele spanning lozen. Hierdoor komen mannen vaak ook sneller dan vrouwen.

2. Klaarkomen

Voor een man is het klaarkomen het belangrijkste van de seks, voor een vrouw ligt dit anders. Natuurlijk vindt een vrouw het ook leuk om tot haar hoogtepunt te komen, maar voor een vrouw is alles er omheen belangrijker. Een man krijgt dan ook vaak het gevoel dat hij heeft gefaald als hij niet klaarkomt.

3. Liefdevol

Dat vrouwen emotioneler dan mannen zijn is waarschijnlijk geen verrassing, maar dit is ook terug te zien in de slaapkamer. Waar een man meer van ruige en wilde seks houdt, vindt een vrouw tedere aanrakingen fijner. Wanneer een man klaarkomt wordt er dan ook een stofje in zijn hersenen aangemaakt waardoor hij slaperig wordt. Bij een vrouw komt daarentegen het knuffelhormoon vrij. Geen wonder dat mannen in slaap vallen na de seks.

4. Dromen

Vaak wordt er gezegd dat mannen meer aan seks denken, echter is dit niet helemaal waar. Het klopt dat mannen meer aan seks denken, maar dat betekent niet dat vrouwen niet met seks bezig zijn. Vrouwen verwerken deze informatie alleen anders. Dit doen ze door over seks te dromen. Waar een man overdag bezig is met seks, wordt het bij een vrouw ’s avonds geprikkeld.

5. Masturberen

Mannen masturberen over het algemeen vaker dan vrouwen doen. Dit komt dus omdat mannen vaker bewust aan seks denken. Daarnaast wordt er bij een man sperma aangemaakt, die af en toe even geloosd moet worden. Hier hebben wij vrouwen natuurlijk geen last van!

Lees ook: De grootste fouten die mannen maken in bed volgens vrouwen