Iedereen kent het wel, je praat met een potentiële nieuwe lover. Op een gegeven moment laat je date niet meer zoveel van zich horen. Later hoor je van hem dat hij het niet zo bedoelde. Het lijkt wel alsof mannen soms van een andere wereld komen. Dat is dus ook zo als je kijkt naar de verschillen tussen mannen en vrouwen als ze verliefd zijn. Wij hebben de vier verschillen tussen mannen en vrouwen als ze verliefd zijn op een rijtje gezet.

Bron: Fifty Shades
Bron: Fifty Shades

Vrouwen zijn niet snel in love

Je zou het misschien niet denken maar mannen (ja, I know mannen, je leest het goed) worden toch echt sneller verliefd dan vrouwen. Terwijl je vaak tegenkomt dat mannen een beetje afstandelijk beginnen te doen als het echt serieus wordt. Eigenlijk is dit een soort verlegen reactie op zijn gevoelens en weten mannen het vaak lastiger te uiten dan vrouwen. Eigenlijk dus best cute, vind je niet? Vrouwen doen er vaak langer over om haar date beter te leren kennen en hebben vaak meer eisen.

Mannen houden graag contacten warm

Volgens verschillende onderzoeken zijn vrouwen tijdens het daten vaker gefocust op de persoon waar ze mee daten. Mannen die wachten daar vaak nog mee en hebben soms ook nog wel is contact met andere dames. Dit zou uit onzekerheid kunnen komen, of zijn ze bang voor afwijzing? Let er dus wel op dat als het iets serieuzer begint te worden, hij niet appt met bijvoorbeeld drie andere dames. Een vragenvuur tijdens de date zou ik dan niet per se aanraden maar houd gewoon een oogje in het zijl ;).

Mannen zeggen vaak het eerst “I love you”

Ja ja je leest het goed. Ik hou van je of I love you zeggen is altijd een mega spannend moment, zowel voor de mannen als voor de vrouwen. Want wat gebeurt er als je dit zegt en je date voelt dat nog helemaal niet, of is er nog helemaal niet klaar voor? Allemaal dingen die door je hoofd spoken als je zoiets zegt. Naast dat mannen sneller verliefd worden dan vrouwen is er ook vernomen dat ze sneller “ik hou van je” zeggen.

Lees ook: Singalen dat jouw lover je stiekem heel grappig vindt