De liefde is soms een groot raadsel. Ben je aan het daten, maar weet je niet of het serieus begint te worden? Als jij en je crush er nog niet écht een label aan gehangen hebben, is het nog maar de vraag in welke fase jullie precies zitten. Wie weet helpen deze verschillen daten of in een relatie zitten een handje.

daten relatie verschillen
Bron: Netflix

Verschillen tussen daten of in een relatie zitten

Je doorloopt een aantal verschillende fases voordat je in een relatie zit. Toch is de grens tussen de verschillende fases vaak erg vaag en weet je, zolang je niet met elkaar praat, eigenlijk niet zo goed in welke fase jullie precies zitten. Toch zijn er een aantal verschillen tussen daten of in een relatie zitten. Aan deze verschillen kan je herkennen in welk stadium jullie je op dit moment bevinden.

1. Casual daten kan ook nog friends with benefits zijn

Jullie kunnen ook nog gewoon vrienden zijn die af en toe met elkaar in bed duiken. Een gevalletje wél de lusten, maar niet de lasten. Een avontuurtje tussen de lakens wil dus niet per definitie zeggen dat jullie al in een relatie zitten.

2. Wanneer je date, is het vaak niet exclusief

In de datingfase is er nog ruimte om met meerdere mannen of vrouwen af te spreken. Er is dan nog niet per se commitment dus alles mag nog.

3. Casual daten wil niet zeggen dat er een bedavontuurtje hoeft te zijn

Als je serieus aan het daten bent, wil dat niet zeggen dat je met iedere date vuurwerk tussen de lakens hoeft te hebben. Veel mensen zijn juist op zoek naar een serieuze relatie en kiezen er daarom voor om daarmee te wachten.

4. Als je nog aan het daten bent, zie je elkaar niet zo veel

In de datingfase zie je elkaar niet zo vaak als wanneer je in een relatie zit. Hoe vaak je elkaar ziet, verschilt natuurlijk per situatie. Toch is het wel zo dat je in een relatie elkaar minimaal één of twee keer per week ziet, terwijl je dat niet doet wanneer jullie nog daten.

5. Casual daten resulteert soms in liefdesverdriet voor één van de twee

Je kunt niet altijd op één lijn zitten in de liefde. Soms voelt de één meer dan de ander en zit er helaas geen toekomst in.

6. Ontmoet je elkaars vrienden? Dan neig je naar een relatie

Het is nogal een behoorlijke stap op iemand aan je vrienden voor te stellen. In zo’n geval kun je er vanuit gaan dat je niet meer aan het daten bent.

7. Toekomstplannen blijven onbesproken

Zitten jij en je lief nog niet op de bank te fantaseren over jullie toekomstige koophuis, de inrichting ervan en jullie huisdieren? Dan zijn jullie nog aan het daten.

8. Hét gesprek

Als jullie hét gesprek hebben gevoerd, is de situatie ineens een stuk duidelijker. Dan bevinden jullie je toch écht meer in een relatie dan in de datingfase.

9. Jullie willen alleen elkaar

Hebben jullie nog niet hét gesprek gevoerd, maar hebben jullie wel afgesproken dat jullie alleen met elkaar naar bed gaan? Ga er dan maar vanuit dat het serious business is.

10. Fantaseren over later

Als je dus wél denkt over dat koophuis, de inrichting ervan en jullie huisdieren, begin het toch aardig serieus te worden.

Lees ook: 10 tekenen dat je in een ‘situationship’ zit