Eindeloze wachtrijen op het vliegveld, lange busreizen door de stad of wachten op een vertraagde trein. Je staat er van te kijken hoeveel tijd je kwijt bent aan reizen met (openbaar) vervoor of wachten  tijdens je verre reizen. Je hebt je Spotify lijst nu al zo vaak geluisterd, dat je wel eens iets anders wil doen zodat je je niet hoeft te vervelen. Lees eens deze creatieve manieren om de tijd te doden tijdens je reis.

verveling reizen 2

Probeer eens een luisterboek of podcast

Ben je er flauw van om naar muziek te luisteren, een boek te lezen of een film te kijken? Dan is het een leuk idee om een luisterboek of podcast te downloaden. Zo kan je lekker achterover leunen terwijl iemand anders een verhaal verteld.

Vertel een verhaal

Maak een praatje met degene die naast je zit in de bus of met degene die alleen aan een tafeltje zit in een café. Je kan ook zelf een invulverhaal bedenken die je aan je reispartner of buurman kan geven om daarna te lachen om de hilarische invullingen.

Inkleuren

Plaatjes inkleuren alleen voor kinderen? Helemaal niet! Kleurboeken voor volwassenen zijn helemaal in en ook nog eens goed voor je geest. Het is een goed middel om tot rust te komen en creatief bezig te zijn. Je kan overal kleurboeken kopen met diverse thema’s.

Leer iets nieuws

Het is slim om hier voordat je gaat reizen al aan te denken. Tijdens die lange uren in een wachtrij of in de bus heb je genoeg tijd om bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren. Of om een nieuw boek te lezen over het leven van een artiest die je interessant vindt.

Reisdagboek

Als je een verre reis maakt, is het super leuk om een reisdagboek bij te houden. Plak er foto’s, tickets en andere frutsels bij die passen bij de verhalen die je schrijft. Je kan waarschijnlijk een heel boek volschrijven met de avonturen die je hebt beleeft. Met dit boekje kan je de dingen die je gedaan hebt onthouden én heb je iets leuks om later terug te kijken.

verveling reizen

Foto: Blog Free People

Door te overnachten in deze glazen cabines, hangend aan een berg, ga je je zeker niet vervelen!