Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Ook voor het lakje op je nagels. Gellak, het zusje van nagellak, kan ongeveer twee weken blijven zitten. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gellak voor een reden eerder van je nagels af gehaald moet worden. Blijf je lezen? Dan leer je hoe je dit lakje zo voorzichtig en respectvol mogelijk voor je eigen nagels kan verwijderen.

gellak verwijderen

Zorgen voor je nagels met gellak

Het is belangrijk om voor je nagels te zorgen, ook als je er een gellakje overheen hebt. Vooral voor je nagelriemen is het belangrijk dat je ze voldoende aandacht geeft. Dit doe je door middel van een nagelriemolie, deze olie is ook handig wanneer jij je gellak verwijderd. Bij het proces van het verwijderen van gelnagels werk je met best gevaarlijke, en chemische stoffen. Je wilt natuurlijk niet dat je nagels voor altijd verpest zijn omdat je één keer een gellakje op hebt gedaan, toch? Dit heb je nodig om het proces zo gezond mogelijk voor je nagels te laten verlopen.

 • Nagelriemolie.
 • Je favoriete handcrème.
 • Een handzeep die lief is voor je huid.
 • Een goede vijl.
 • Een bokkepootje.

Zelf thuis gellak aanbrengen? In dit artikel lees je hoe jij jezelf een DIY gel manicure geeft.

Zo haal jij je gellak van je nagels

Om de gellak van je nagels af te halen heb jij helaas ook dingen nodig die minder goed voor je nagels zijn. De harde gel-achtige lagen die jij op je nagels hebt gezet is helaas ook heel moeilijk om er weer af te halen. Met deze dingen lukt het gelukkig wel.

 • Pure aceton.
 • Aluminiumfolie.
 • Wattenschijfjes.

En nu natuurlijk het grote moment waarop jij gewacht hebt: zo haal jij je gellak binnen no time van je nagels af.

 1. Doe nagelriemolie op je nagelriemen. Met deze olie bescherm jij je nagels tegen aceton.
 2. Vijl het oppervlak van je gelnagels nu, zodat de glanslaag eraf gaat en de gellak poreus wordt. Hierdoor kan de aceton makkelijk intrekken en de gel verder losweken.
 3. Vul een glazen schaaltje met aceton. Nee, plastic werkt echt niet. De aceton gaat hier namelijk dwars doorheen. Zorg dat je vuist ruim in het schaaltje past.
 4. Knip stroken van je aluminiumfolie.
 5. Week je wettenschijfjes in de aceton en plaats het watje over je nagels heen.
 6. Wikkel nu je vingers in met de aluminiumfolie. Druk daarna op je nagels door je folie heen zodat alles echt in contact komt met elkaar.
 7. Haal de aluminiumfolie er na 7 minuten af. Is de gellak nog niet makkelijk te verwijderen en losgeweekt? Houd de watjes dan iets langer op.
 8. Schraap de overgebleven gellak er vervolgens met je bokkepootje vanaf.
 9. Was je handen gronding met handzeep en water.
 10. Doe je favoriete handcrème op en nog een beetje nagelriemolie op je nagelriemen.

Tot slot

Het verwijderen van gellak is dus zo gepiept. Het enige nadeel is dat het niet bepaald het beste is wat je kan doen voor je nagels. Ben je vaak bezig met gellak? Zorg dan dat je het dan wel in een salon laat doen. Zo bespaar jij je nagels een hoop!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Yinger Cosmetics (@yingercosmetics) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Yinger Cosmetics (@yingercosmetics) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Yinger Cosmetics (@yingercosmetics) op

Koop hier alles voor je DIY gellak