Een weekendje weg met je lief is natuurlijk nooit verkeerd. En waarom per se naar het buitenland als Nederland zelf ook zo veel moois te bieden heeft? Toen we afgelopen februari belachelijk mooi weer hadden ging onze gastredacteur een nachtje weg naar de kust en ze vertelt je waarom je absoluut nu een nachtje in het Vesper Hotel in Noordwijk wilt boeken.

Vesper Hotel Noordwijk FEM FEM

Dit weekend in Noordwijk voelde als een mini-vakantie. Niet alleen doordat het hele weekend de zon scheen en de temperaturen bizar hoog waren voor de tijd van het jaar, maar ook door dit bijzondere plekje aan het strand: Vesper Hotel.

Toen wij dit weekend al enige tijd vooruit planden, hadden we nooit verwacht dat het zo’n mooi weer zou worden. Eind februari aan het strand? Ik had me eigenlijk een frisse strandwandeling voorgesteld en veel koppen warme chocomelk drinken in het restaurant van het hotel. Niets van dit want de dag dat we aankwamen was er hemelsblauwe lucht, was het zoal windstil en ik had voor het eerst mijn zomerjas aan. Wat een geluk!

Vesper Hotel ligt aan de linkerkant van de Noordwijkse boulevard, tussen luxe appartementen en leuke strandhuisjes. Een perfecte locatie want aan de rechterkant van de boulevard was het een stuk drukker met vele restaurants en strandbezoekers. Het hotel ligt precies aan het strand dus binnen een aantal meter sta je met je voeten in het zand. Bij binnenkomst werden we blij verrast door het trendy interieur. Een velvet olijfgroene bank deed me uitnodigen om te gaan liggen maar daar was het te mooi weer voor. Het terras om het hotel zat dan ook goed vol met zon-genietende mensen. We mochten een lekker plekje uitzoeken op het terras en daar zou iemand naar ons toekomen om in te checken. Super handig want zo voorkom je een rij bij de incheckbalie en kan je al lekker van een drankje genieten. Het eerste drankje was van het huis, wat een service!

Vesper Hotel FEM FEM 3 Vesper Hotel FEM FEM 5

We hadden redelijk trek door onze heenreis dus we bestelden meteen een lekkere lunch. De menukaart had vele goede opties en wij bestelden een sandwich tonijnsalade en een frisse aspergesalade. Ik kan helaas geen gluten eten maar ze konden glutenvrij brood serveren dus dat was top. Na de lunch zijn we op een heerlijke loungebank geploft die het perfecte plekje in de zon had. We hebben daar daarom vrij lang gezeten en bestelden nog wat lekkere bites van de kaart. We zaten echt te genieten, terwijl we nog niet eens onze kamer hadden gezien. Toen de zon iets minder fel werd besloten we te gaan kijken en nog een strandwandeling te maken voordat we zouden dineren. We werden vriendelijk gevraagd of we met de trap of met de lift naar onze kamer wilden gaan. Trap zei ik! De glazen trap zit in het midden van het hotel en is vanaf de lobby zichtbaar tot aan boven, waaromheen een toffe kast is gemaakt. We waren blij verrast toen we onze kamer binnen kwamen. De zon stond laag en scheen mooi de fris witte kamer binnen. De badkamer grenst aan het balkon en heeft een toffe glazen wand waardoor je via het bed naar buiten kan kijken. En waardoor je kan gluren naar het bad en de douche ;-). De zon ging onder dus we besloten de zonsondergang op het strand te bekijken. Het was nog steeds windstil en niet koud dus we hebben een fijne wandeling gemaakt tot het donker werd.

Vesper Hotel FEM FEM 7 Vesper Hotel FEM FEM 2

In het restaurant van het hotel hing al een gezellige sfeer van dinerende mensen en we kregen een knusse plek toegewezen aan een van de mooie marmeren tafels. Het menu was heel goed met vele vlees, vis en vegetarische opties. We kozen voor vier gangen en bij iedere gang een heerlijke wijn. Het eten was onwijs lekker! Vooral de Veggie Special en de Duck vond ik verrassend. We sloten de avond aan de bar af met een lekkere cocktail. Een geslaagde dag!

Vesper Hotel FEM FEM 4 Vesper Hotel FEM FEM 6

De volgende ochtend was het weer zonnig en zag ik vanaf ons balkon al vroege vogels met de hond op het strand lopen. We schoven aan bij het ontbijt waar we de keuze hadden uit een lopend buffet. We hadden een lekker plekje in de zon en er werd gevraagd of de chef een wafel, wentelteefje of pannenkoeken voor ons kon bereiden. Heerlijk!

Bij het uitchecken mochten we onze koffer in het hotel laten waardoor we nog de hele dag konden genieten van het strand en het mooie weer. Na een lange strandwandeling zijn we de boulevard op gelopen maar besloten al snel dat het terras bij Vesper toch wel echt de beste was. We hebben daar daarom de hele middag nog genoten en stiekem een dutje gedaan in de zon. We hadden echt geluk dat we even van de lente mochten proeven dit weekend. Al met al is dit boutique hotel echt een aanrader als je op zoek bent naar een kleine get-a-way in eigen land. Mocht je alleen een dagje in Noordwijk zijn dan is de menukaart ook zeker waard om te proeven. Niet alleen voor het slapen maar ook zeker voor het eten een bezoekje waard. Wij gaan zeker terug!

Geschreven door Ruby Franken