Vetten eten om af te vallen? Hoe dan? Het klinkt inderdaad erg tegenstrijdig, maar ‘goede’ vetten zullen hier echt bij helpen! Wanneer je lichaam hier namelijk niet genoeg van binnen krijgt dan dat het nodig heeft, zal je een hongergevoel krijgen en juist alleen maar meer gaan eten. De sportschool is dus niet het enige middel die hierbij zal helpen. Je voedingspatroon is belangrijker dan je denkt.

vetten afvallen FEM FEM

Het verlaagt de honger

Er is niets zo vervelend dan dat verschrikkelijke hongergevoel. Gezond voedsel zal helpen dit te verlagen. Vetten hebben namelijk als voordeel dat ze hun energie geleidelijker aan het lichaam afgeven dan koolhydraten en eiwitten. Dit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel houdt en minder snel ongezonde dingen gaat snacken.

Het houdt je hormonen in bedwang

Voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte houden je hormonen onder controle. Je lichaam heeft verschillende soorten vetten nodig om hormonen aan te kunnen maken, waaronder verzadigd vet en cholesterol. Vooral suikers zijn een enorme verstoorder van je hormoonbalans, dus dat kan je het beste zo veel mogelijk vermijden.

Welke soorten vet moet je eten?

Als je aan vetten denkt, denk je al snel pizza, friet en hamburgers. Gelukkig heb je ook gezonde vetten die je juist helpen om gewicht te verliezen. Wanneer je wilt afvallen moet je kijken naar de kwaliteit van het voedsel dat je eet. Je bereikt een lager lichaamsgewicht wanneer je goede vetten eet. Eet geen verzadigde vetten, maar onverzadigde vetten! Als je aan onverzadigde vetten denkt, moet je vooral denken aan plantaardige oliën, zoals pinda’s walnoten, cashewnoten, zaden en vis (makreel, zalm, haring). Melkproducten en vlees kun je het beste in kleine hoeveelheden eten. Dit zijn verzadigde vetten die niet zullen helpen met vet verbranden.

Het blijf lastig om een gezonde levensstijl aan te houden. Deze gezonde snacks zullen je helpen je dieet niet te verpesten.