We gaan allemaal met andere redenen naar de sportschool of een rondje rennen. Wij hebben echter de vijf meest voorkomende doelen op een rijtje gezet, én meteen ook gekeken naar hoe je die het snelste kunt bereiken!

#1 Een betere conditie

Dit moment herkent iedereen wel: bij het beklimmen van een mega-trap krijg je ineens last van je ademhaling. Met man en macht probeer je tevergeefs om het weer onder controle te krijgen, zodat niemand het merkt. Je kan dit enigszins beschamende moment asap de wereld uit helpen door je conditie te verbeteren. Dit is dan ook één van de meest gestelde doelen op het gebied van sport. Hoe je dat doet? Ga even een rondje rennen! Je hebt inmiddels genoeg apps die je helpen om het iets langer (lees: uiteindelijk wel vijf kilometer achter elkaar) vol te houden.

#2 Meer kracht

Girl power! Niet alleen mannen vinden het belangrijk om spiermassa op te bouwen, maar vrouwen ook. Die pot jam of pindakaas krijgen we immers ook prima zelf open. Als je meer kracht wil, kan je natuurlijk naar de sportschool gaan. Wat echter nog beter werkt is een goede (kick)boksles. Hier kan je ook meteen je frustraties mee wegwerken.

#3 Toned body

Dit wil iedere vrouw. Een strakke buik en armen, een mooie booty of toch een sterke rug? Je kan alle spiergroepen makkelijk trainen in de sportschool. En gelukkig heeft Basic-Fit, de grootste Europese fitnessketen, vandaag de duizendste sportschool geopend in Tilburg. Je kan hier dus naar hartelust knallen met de nieuwste apparatuur om die spieren van je sterker te maken. Meer zin in cardio? Er zijn ook diverse groepslessen die hierop focussen. Ter ere van de duizendste club wordt de #BasicFitMilestone geïntroduceerd waarmee feitjes en verhalen worden gedeeld van sporters en medewerkers die hun eigen (sportieve) mijlpalen hebben behaald. Goed voor de motivatie!

JD5A7300

#4 Big big booty

Dit doel ligt in het verlengde van het vorige goal, maar is toch wel echt waar we het stiekem allemaal voor doen. Met een goede booty class krijg jij namelijk niet alleen rondere billen, maar kan je ook je striae of putjes verminderen. Alles voor die bikini body! Dit kan je trouwens ook makkelijk in de sportschool doen, door middel van bijvoorbeeld hip thrusts of weighted squats.

#5 Gewoon lekker in je vel zitten

En dit, lieve vrouwen, is de allerbelangrijkste. Je kan dan wel een fantastisch lichaam hebben of alle mannen met gemak verslaan met armpje drukken, je state of mind moet ook goed zijn. Hier helpt een goeie body natuurlijk wel bij, maar je moet je simpelweg goed voelen! En gelukkig werkt een fijne work-out daar ook aan mee. Na dertig tot vijftig minuten komt er namelijk serotonine, dopamine en endorfine vrij. Hierdoor ervaar jij niet alleen minder stress, maar lijkt het ook net alsof je drie repen chocola naar binnen hebt gewerkt. Happy as can be, maar ook helemaal afgetraind. Let’s go!