Wil jij graag iedere avond in slaap vallen en iedere ochtend wakker worden met een vijf sterren hotelkamer gevoel? Dan geef jij je slaapkamer een luxe touch! Daarbij hoeft jouw slaapkamer helemaal geen grote make-over te ondergaan. Met een paar aanpassingen kom je al heel ver. We geven je graag een paar tips.

slaapkamer bed

Kies de juiste kleuren

In een luxe slaapkamer sluiten de kleuren goed op elkaar aan. Om te zien wat goed bij de kamer en bij jouw voorkeuren past kun je een moodboard maken, of een kleurenwaaier huren bij bijvoorbeeld een verfhandel. Chique kleuren zijn scharlaken rood en ossenbloed rood, diepbruin en elegant wit. Maar ook een slaapkamer in groen en goud heeft een luxe uitstraling.

Plafond-hoge gordijnen

Hoge plafonds werden en worden gezien als teken van rijkdom. Plafond-hoge gordijnen versterken de indruk van een hoog plafond, ook als je plafond in werkelijkheid wat lager is dan je zou willen. Om te voorkomen dat de gordijnen een groot, strak vlak worden, kies je voor gordijnen met plooien. Kies een kleur die goed bij de inrichting en jouw voorkeuren past, omdat het gordijn een in het oog springend deel van de slaapkamer is.

Kussentjes

Sierkussens hebben een weelderige uitstraling. Maak je bed netjes op en leg er een paar kussentjes op. Heb je één of meerdere stoelen in de kamer? Plaats daarin dan ook een kussentjes. Kies voor een neutrale kleur en een rustige print, en voor een materiaal met een luxe uitstraling zoals satijn of velours.

Materialen

Satijnen sierkussens of beddensprei, een fluwelen hoofd- of voetenbord, een imitatiebont plaid over een stoel. Het geeft de slaapkamer een extra weelderige uitstraling. Ook materialen zoals marmer, glas en messing zorgen voor een luxe tintje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kaptafeltje met een (imitatie)marmeren ingelegd blad, maar ook voor subtielere accenten zoals beeldjes en andere objecten van glas, messing of imitatiegoud en -zilver.

Creëer rust

Als je kijkt naar hotelkamers zie je dat het nooit overvol staat met spulletjes en decoraties. Ook is het geen kakofonie aan verschillende kleuren. Een luxe kamer straalt rust uit. Bovendien is het een slaapkamer, en daar wil je graag ontspannen in slaap vallen en wakker worden. Houd de ruimte dus rustig. Kies liever voor één of twee grotere accessoires, zoals een schilderij aan de muur dan verschillende kleinere objecten. Voor de muren kies je een egale kleur. Wil je toch een print of een werkje in het behang of de verf? Zoek dan een grotere print uit die niet dadelijk de aandacht trekt.