Op 9 maart konden we eindelijk het tweede deel van seizoen vier van de serie You bingewatchen op Netflix. Als je, net zoals ons, aan één stuk het nieuwe seizoen heb gekeken, dan heb je waarschijnlijk nog maar één vraag. Komt er nog een vijfde seizoen aan?

Let op: dit artikel zit vol met spoilers over het eerste en tweede deel van het vierde seizoen van You.

You vijfde seizoen Netflix
Bron: Netflix | You

Eerste deel van seizoen 4

Seizoen 4 is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel van seizoen vier hebben Joe Goldberg zijn oude leven kunnen zien achterlaten. Hij is gevlucht naar Europa en heet nu Professor Jonathan Moore. Zoals we van Joe verwachten vindt hij ook al snel weer een nieuwe liefde, ook al is dat volgens hem niet zijn bedoeling.

Maar plottwist! Joe blijkt niet de enige moordenaar meer te zijn in Londen. Er loopt een “eat the rich killer” rond die Joe probeert te framen. In het eerste deel zien we Joe dus een soort privédetective spelen om er achter te komen wie deze mysterieuze moordenaar is. Je zou zeggen dat hij daar het hele seizoen over zou doen, maar we weten al voor het einde van deel één dat Rhys Montrose de “eat the rich killer” is. OMG!

Bizarre plottwist

In het tweede deel van het vierde seizoen heeft Netflix ons echt meer gegeven dan we ooit verwacht hadden. Er waren een aantal mensen die het eerste deel niet zo fantastisch vonden. Maar dat hebben de makers echt meer dan goed gemaakt met een nog gekkere plottwist dan die in het eerste deel.

Rhys Montrose

We hebben Joe, of Jonathan Moore, vaak zien praten met Rhys Montrose. Hij was nou eenmaal de “eat the rich killer” en hij was ook Joe aan het blackmailen. Logisch dus, dat we hem veel zagen. Maar grootste plottwist ooit: Rhys Montrose en Joe hebben elkaar nooit ontmoet.

Op het moment dat Joe naar Rhys toe gaat om hem te vermoorden en Rhys de deur open doet, zegt hij ook tegen Joe: “Do i know you?” Wij dachten dat hij toen gewoon een stomme grap maakte, maar ze hebben elkaar serieus nog nooit ontmoet. Joe heeft dit allemaal in zijn hoofd verzonnen. En dat betekent dus ook dan niet Rhys, maar Joe, de “eat the rich killer” is.

Plottwist voorspelt

Ondanks alle hints die er in het eerste deel te zien waren, zoals dat ze eigenlijk nooit iemand anders tegen Rhys hebben zien praten, hadden wij dit echt nooit verwacht! Bij veel mensen was deze shock even groot, maar toch zijn er mensen die deze plottwist gewoon voorspelt hadden.

Op TikTok heeft iemand op 21 februari een video geplaatst met de tekst: “Evidence dat Rhys is in Joes head.” En ook de comments onder de TikTok staan vol met mensen die al voor de release van het tweede deel de plottwist voorspelt hadden.

Zo zeggen mensen: “Ik denk dat deze theorie wel kan kloppen omg” en “Love this theory. I think rhys is a real person but just a public figure and never interacted with joe” Echt respect voor de mensen die dit door hadden want we could never.

@tv.timee You season 4 #you #younetflix #youseason4 #prediction #netflix ♬ original sound – Tvtime

Komt er een vijfde seizoen van You?

Nu willen jullie natuurlijk, net zoals wij, weten of er nog een vervolg komt op deze spannende serie. Dat er een vijfde seizoen komt, is nog niet officieel bevestigd. Wel vertelt Penn Badgley, de acteur van Joe, in een podcast wat hij denkt over een vijfde seizoen. “We have not shotted, we don’t know that it’s happening”, maar gelukkig vervolgt hij zijn zin met: “But I think it will.”

Ook denkt hij dat de kans groot is dat er het vijfde seizoen weer heel anders gaat zijn dan de voorgaande seizoenen. En hij hoopt vooral een ding voor alle kijkers: “There has to be a satisfying resolution. Not for Joe, but for us.” En wij zijn het daar absoluut mee eens.

In de rest van de Podcast praten Nava, Sophie en Penn nog verder over het hele tweede deel van seizoen vier. Dus absoluut een aanrader als je daar meer behind the scenes informatie over wil weten!