Ze zijn terug van weggeweest. Of ja, of ze ooit ‘in’ zijn geweest weten we eigenlijk niet maar opeens zijn de Madame boots van Céline back on the scene en niet te missen in jouw Instagram timeline. Alle mode influencers lopen er suf mee maar waar komen ze opeens vandaan? Hoe komt iedereen opeens aan ze en wat kosten ze wel niet?

Vintage kleding is natuurlijk altijd in geweest en trends van vroeger komen altijd weer in de mode maar opvallend momenteel is de comeback van de Madame boots van Céline. De boots die ooit zijn ontworpen toen Phoebe Philo nog aan het roer was van de modeteken. Afijn, het is niet bepaald makkelijk om ze te krijgen en van het prijskaartje wordt je ook niet bepaald gelukkig. Maar goed, alles voor de mode, niet waar?


View this post on Instagram

is it too late now to say sorry (to my bank account) ? yay so happy with my new babies

A post shared by Benthe Marlene Mey Liem (@bentheliem) on

Waar vind je ze en wat kosten ze?

Logisch natuurlijk dat het eerste wat je doet is de site van Céline opzoekt maar helaas zijn deze schoenen daar niet te vinden. Ze zijn enkel te vinden op tweedehands sites of bijvoorbeeld een Ebay maar door de populariteit van de schoenen moet je ook geluk hebben om ze daadwerkelijk te kunnen kopen. Mocht je one of the lucky ones zijn om ze online tegen te komen dan zie je ook dat de madame boots gepaard gaan met een prijskaartje met vier getallen want tja, vintage is nou eenmaal vaak prijzig en al helemaal als het iets is wat weer in de mode is.

Scrol je door Instagram, dan zie je vooral dames met een groot bereik online (social influencers) die waarschijnlijk dankzij hun connecties in de mode industrie de schoenen hebben kunnen bemachtigen. Wat ook opvallend is, is dat ze online worden getagged als ‘@oldceline’.

Wat is Old Céline?

Na wat nader onderzoek kwamen we terecht op de @oldceline instagram pagina. De dame hierachter is Gabriella Boucinha die graag een ode wilde brengen aan Phoebe Philo, de dame die tien jaar lang hoofdontwerpster was van Céline. Na de eerste show van Hedi Slimane, die momenteel het roer heeft bij Céline, waren, vooral alle fans van Céline, niet bepaald te spreken over zijn ontwerpen. Het leek allemaal namelijk bijzonder veel op zijn ontwerpen voor Saint Laurent – waar hij voordat hij bij Céline begon voor heeft gewerkt.

Kortom, de reacties na zijn eerste show waren niet bepaald positief en het gemis van Phoebe was duidelijk dus besloot Gabriella een ode te brengen aan haar via Instagram.


View this post on Instagram

Celine Madame Boots

A post shared by LUXE SHOPPER (@luxeshopper) on

Afijn, ben jij net zo verliefd op de madame boots zoals vele vrouwen dan moet je er wel even je best voor doen én geen moeite hebben met een maand lang leven van brood en water natuurlijk. Maar hè, je moet toch iets over hebben…