Vinted is the place to be voor tweedehands kleding. Met het grote aanbod is er keuze zat, maar de echte parels zijn moeilijk te vinden. Wij helpen je even!

Bron: Pexels

Laat die zoekbalk achterwege

Misschien heb je het wel gemerkt: zoeken heeft geen zin. Verkopers gebruiken namelijk verschillende termen om items te beschrijven. Wat de ene persoon bijvoorbeeld een nette broek noemt, bedoelt een ander een pantalon en iemand anders een chino. Ja, daar gaat je droom broek. Maar hoe moet het dan?

Vinted heeft heel veel specifieke subcategorieën. Denk aan trenchcoats, dusterjassen of parka’s. Dat valt allemaal onder de categorie ‘jassen’. Ideaal wanneer je weet waar je naar op zoek bent. En je kunt het jezelf nog makkelijker maken. Specificeer je zoekopdracht op maat, kleur, prijs en merk. Wedden dat het tien keer beter werkt?

Up-to-date

Parels op Vinted vinden is een kwestie van categorieën blijven checken, dus open de app regelmatig om te kijken wat er is toegevoegd. Zie je een mooi item? Sla het dan op in je favorieten. Het werkt namelijk net als TikTok. Het algoritme weet op die manier wat jouw stijl is en krijg je op de homepagina voorgestelde items. Volg daarnaast de mensen die leuke dingen verkopen. Op het moment dat zij nieuwe items uploaden, krijg je een melding. Handig als je weet dat zij kledingstukken verkopen die erg gewild zijn.

Oui Oui!

Ben je nu echt op zoek naar dat ene specifieke item dat niemand lijkt te verkopen? Probeer dan je zoektermen eens te vertalen naar een andere taal. Dan heb je niet alleen meer kans dat je dat ene item vindt, maar ook nog eens de kans dat deze goedkoper is dan van een Nederlandse verkoper. Spaanse en Italiaanse verkopers vragen over het algemeen minder geld voor hun items. En daar worden wij Nederlanders nou eenmaal heel erg blij van.