Deze winter kun je glühwein, chocolademelk, thee en koffie achterwege laten: deze kerstperiode gaan we massaal ‘Pilk’ drinken. Dat is – niet schrikken – pepsi gemixt met melk. Deze dirty soda gaat helemaal viraal, maar is het écht zó lekker?

Pepsi met melk Pilk
Bron: Pepsi

Pepsi en melk

Pepsi met melk: het toevoegen van zuivel aan frisdrank is misschien niet iets waar je heel snel aan zou denken, maar het is verrassend genoeg geen nieuw concept. Frisdrank cocktails zijn al jarenlang populair voor streng gelovige mensen. Voor hen zijn dit soort cocktails ideaal, aangezien ze geen alcohol drinken. Een bekend voorbeeld is Doodh. Dat is een populaire drank waarbij citroen-limoen frisdrank zoals Sprite, wordt gemengd met melk.

Maar nu is er de Pilk: een half glas pepsi met een half glas melk. Deze viral mix begon vorige week toen actrice Lindsay Lohan — uit Mean Girls — in de nieuwe Pepsi-advertentie uit een glas Pilk nipte. In het filmpje is te zien hoe de actrice van haar gemixte drankje geniet, die de kerstman speciaal voor haar heeft gemaakt: “That is one dirty soda, santa”, zegt ze genietend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan)

Lekker of smerig?

De meningen hierover zijn nogal verdeeld. De een vindt het super smerig, terwijl de andere het ongelooflijk lekker vindt. En in de reacties onder het filmpje zijn er zoals verwacht ook hele verschillende meningen. “STOP trying to make Pilk happen”, reageert iemand. Iemand anders schrijft: “Stop trying to make Pilk happen. It’s NOT going to happen. 💗”. “She didn’t even drink it. I wouldn’t either”, merkt iemand anders op.

Naast de negatieve reacties zijn er ook een hoop positieve recensies. “I saw Lindsay Lohan drinking Pilk so I went out and bought the ingredients to make Pilk”, reageert iemand onder het filmpje. “Go pilk or go home ✨”, reageerde een ander. Een Mean Girls-gerelateerde grap hoorde hier natuurlijk ook onder: “Is pilk the new fetch?”.