Droom jij van lang haar, maar lukt het je maar niet om verder te komen dan jouw schouders? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Veel soorten vitaminen zorgen er namelijk voor dat jouw lokken met een noodgang sneller gaan groeien. Zo kun jij deze zomer genieten van jouw mooie lange manen!

Je hoeft deze vitaminen natuurlijk niet állemaal bij te slikken, begin eens bij de één en zodra die niet voor jou werkt kun je een andere uitproberen. Elk lichaam reageert anders op vitaminen, ook die van jou. Zodra jij de juiste hebt gevonden voor jou zul je zien dat jouw haar gaat groeien als kool.

Biotine

Heb jij last van haaruitval? Dan is Biotine, oftewel vitamine B8, een vitamine dat jou kan helpen. Het zorgt namelijk voor het behoud van gezond haar. Biotine zit voornamelijk in sojaproducten, pinda’s en noten.

Zink

Zink is één van de belangrijkste vitaminen voor jouw lokken. Het zorgt voor een goede opbouw van eiwitten en helpt bij de vorming van keratine. Zink wordt gezien als de beste stof voor het bevorderen van jouw haargroei. Zodra jij zink tekort komt kan jij ook sneller last hebben van dun en breekbaar haar. De stof komt voor in bijvoorbeeld bruin brood, zonnebloempitten en peulvruchten.

Ijzer

Een ijzertekort kan er niet alleen voor zorgen dat jij geen energie hebt maar is ook erg slecht voor jou haargroei. Ijzer is een component van de stof hemoglobine, deze transporteert zuurstof door jouw lichaam. Wanneer jij dus ijzer tekort komt kan je aan haarverlies leiden en dat is juist wat jij niét wilt. Je vindt de stof in veel dingen, zoals: bonen, donkergroene bladgroenten en zeewier. Let daarbij wel op dat je niet teveel ijzer naar binnen krijgt, dat kan namelijk negatieve effecten hebben.

Vitamine A

Vitamine A is een vitamine dat erg goed is voor jouw hoofdhuid. Het zorgt dan ook dat deze gezond blijft en talg wordt aangemaakt. Ook bij vitamine A wil je ervoor zorgen dat je hier niet te veel van inneemt, dit kan namelijk leiden tot haarverlies. De vitamine zit onder andere in broccoli, spinazie en wortel. Zodra jij een gezond eetpatroon hebt krijg jij voldoende vitamine A binnen.

Vitamine C

Door vitamine C bij te slikken kun jij jouw haargroei een flinke boost geven. Ook stel je hiermee de veroudering van jouw lokken uit. Vitamine C doet namelijk hetzelfde als natuurlijke antioxidanten, het beschermt ons tegen vrije radicalen dat het verouderingsproces stimuleert. Je vindt vitamine C voornamelijk in aardbeien, grapefruit, kiwi’s en sinaasappels.

Tot slot

Naast dat deze vitaminen enorm helpen bijdragen bij het stimuleren van haargroei, blijft het ook belangrijk om jouw haar goed te blijven verzorgen. Was jouw lokken niet te vaak, ga voor 3 keer per week en zorg ervoor dat je daarbij de meest natuurlijke producten gebruikt. In veel beauty producten zitten namelijk stoffen die niet erg bevordelijk zijn voor jouw lokken.