“Hoe meer, hoe beter” is een regel die vaak geldt. Toch is deze zin niet overal toepasbaar, bijvoorbeeld¬†bij vitaminepillen. Een overschot kan zelfs zorgen voor lichamelijke gevaren. De vitamines die je binnenkrijgt via een pil zijn niet hetzelfde als de vitamines die je binnenkrijgt via het eten van groente en fruit. Nu betekent dit niet dat we massaal onze vitaminepillen weg moeten gooien. Het is namelijk per pil verschillend hoe goed of slecht het voor jou is en in bepaalde gezondheid situaties kun je maar beter wel een aantal vitaminepillen slikken.

Vitaminepillen, hoe goed zijn ze eigenlijk voor je? fem fem

Te veel is gevaarlijk

Het is belangrijk dat je, je altijd aan de maximale dosering houd. Op deze manier voorkom je het feit dat je te veel vitaminepillen inneemt en dat is slecht voor het lichaam. Dit komt doordat bijvoorbeeld vitamine C pillen een hoge dosis bevat en als je hier te veel van neemt kan dat ernstige gevolgen hebben. Bij een te veel aan vitamine C pillen heb je meer kans op nierstenen en bij andere pillen verhoog je de kans op hart- en vaatzieken of zelfs kanker. Het wordt daarom aangeraden alleen vitaminepillen te slikken als je last het van een tekort aan een bepaalde vitamine en dit tekort niet (gemakkelijk) is aan te vullen met het eten van bepaald voeding.

Geen vervanging van voeding

Het is belangrijk dat je vitamine niet gaat zien als vervanging van gezonde voeding zoals fruit. Je krijgt je vitamines het beste binnen op de traditionele manier, door gezond en gevarieerd te eten. Indien je toch vitaminepillen wilt slikken: let goed op de samenstelling van de pil of capsule. En onthoudt: neem nooit te veel vitaminepillen, dat kan schadelijk zijn.

Lees ook:

Alles eten wat je wilt en niet aankomen doe je zo