Ongesteld zijn is al vervelend genoeg door alle kramp, cravings en PMS. Maar doorlekken is af en toe de laatste druppel, vooral als je dacht dat je ongesteldheid al voorbij was. Maar dan komt de volgende challenge; de vlek uit je slipje krijgen. Bloed uit kleren krijgen is geen makkelijke opgave, gelukkig hebben wij een aantal manieren gevonden om deze vlekken zonder problemen op te laten lossen. Dus gooi jouw slipje nog niet weg, want zo krijg jij die vlek er zonder moeite uit.

vlekjes ondergoed FEM FEM

IJskoud water

Jouw moeder heeft jou deze tip waarschijnlijk al vaker gegeven toen jij jouw eerste bloedvlekken moest verwijderen. Dit deed ze om een goede reden, want ijskoud water helpt bijzonder goed tegen bloedvlekken. Vooral als de vlek nog niet opgedroogd is, is dit de beste methode om deze te verwijderen. Alhoewel warm water heerlijk werkt tegen kramp, is koud water jouw beste vriend als het op vlekverwijdering aankomt. Spoel zo veel mogelijk van de vlek uit jouw kledingstuk onder de koude kraan en laat deze vervolgens tien tot vijftien minuten liggen. Nu is de vlek als het goed is zo goed als weg of helemaal weg. Als de vlek nog steeds zichtbaar is kan je een van de volgende methodes gebruiken om dit volledig te verwijderen.

Citroensap

Is de vlek al opgedroogd of heb je met behulp van koud water de vlek er niet helemaal uitgekregen? Dan is citroensap jouw volgende methode om uit te proberen. Pers wat sap uit een citroen over de vlek heen en laat dit een paar minuten intrekken. Leg vervolgens een nat doekje over de vlek heen zodat het sap nog beter in de vlek kan trekken. Gebruik deze methode alleen op lichte kleuren, omdat het sap ervoor kan zorgen dat donkere kleuren vervagen.

Zout

Zit de vlek in een donker gekleurd kledingstuk? Probeer dan zout. Zout is namelijk niet alleen heerlijk om toe te voegen aan eten wat iets meer smaak kan gebruiken, maar ook om lastige vlekken te verwijderen. Om deze methode te gebruiken heb je een mengsel van zout en water nodig. Het mengsel moet bestaan uit 2/3 deel water en 1/3 deel zout. Verspreid dit vervolgens over de vlek en scrub zachtjes over de vlek met een nat doekje.

Witte azijn

Witte azijn is misschien niet het beste om te gebruiken als je geen fan bent van de scherpe geur die ervan af komt. Toch werkt deze methode erg goed voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Giet een klein beetje azijn op de vlek en laat het tien tot vijftien minuten intrekken. Gebruik vervolgens een nat doekje om de azijn in de vlek te wrijven om de vlek te verwijderen. Herhaal dit proces een keer voor een nog beter resultaat en gooi jouw kledingstuk vervolgens in de wasmachine om van die azijngeur af te komen. En voilĂ , alsof er nooit een vlek in heeft gezeten.

Zuiveringszout of aspirine

Als niks anders werkt, is het tijd voor het zware geschut. Soms heb je een iets sterker middeltje nodig om het beste resultaat te krijgen, en zuiveringszout en aspirine zijn hiervoor perfect. Meng het zuiveringszout met koud water en smeer het mengsel op de vlek, wrijf het er voorzichtig in terwijl je dit doet. Laat dit een half uur of langer intrekken voordat je het kledingstuk in de wasmachine gooit. Hetzelfde werkt met aspirine die klein gemaakt is tot een poeder.

Zin in comfortfood voor tijdens jouw menstruatie? Lees dan hier alles over de nieuwste ijs smaak van Ben&Jerry’s.