Heb je bier gemorst op je nieuwe blouse, is er chocolade-ijs op je truitje gedruppeld of heb je elke keer foundation in je kleren? Wees niet bang dat je de vlekken er niet meer uit krijgt, want wij geven tips om veel voorkomende vlekken uit je kleding te verwijderen. Een kind kan de was doen!

vlekken-kleding-morsen-femfem

Biervlekken

Biervlekken in je kleren zijn onvermijdelijk als je een avondje in de kroeg staat. Heb je bier op je nieuwe witte T-shirt? Week eerst de stof in koud water voor 30 minuten, behandel daarna de vlek met vlekken verwijderaar en stop het daarna in de wasmachine. Mocht dit niet genoeg werken, kan je het kledingstuk, mits het wit is, ook nog met chloor of bleek behandelen.

Chocoladevlekken

Chocolade kan vervelende vlekken achterlaten. Heb je een chocoladevlek, gebruik dan geen zeep om het te verwijderen. De zeep fixeert de chocola waardoor het verwijderen ervan bijna niet meer lukt. De tip is om melk over het kledingitem te gieten, dit in te laten trekken en daarna te wassen in de wasmachine.

Foundation vlekken

Foundation vlekken kan je uit je kleding halen door make-up remover te gebruiken en met een watje te deppen op de vlek. De remover moet niet op oliebasis zijn.

Deodorant vlekken

Deodorant vlekken verwijderen kan best makkelijk zijn. Smeer het kledingstuk in met ossengalzeep en was het daarna in de wasmachine. Werkt dit niet, probeer dan eens aspirines. Voeg 5 aspirines toe in 2 liter water en laat dit oplossen. Week daarna je kleding hier in voor circa 8 uur. Je kan ook aspirine toevoegen aan je was in de wasmachine, maar dan dien je ze eerst op te lossen in water.

Bloedvlekken

Als je bloed in je kleding hebt, is het belangrijk dat je je kleding wast met koud water. Warm water werkt tegen bij het verwijderen van bloedvlekken. Ook hier kan je een aspirine voor gebruiken. Wrijf een geplette aspirine op de vlek en laat het een paar uur intrekken voor je het in de wasmachine gooit. Herhaal het proces als het niet in 1 keer lukt.

Omkledningsrom_Vinkelveien21

Foto via Stylizimoblog

Is je shirt weer helemaal stralend wit? Zo draag je ‘m.