We brengen allemaal het liefst heel wat uurtjes door in het vliegtuig onderweg naar nieuwe bestemmingen om daar eens lekker te genieten van een andere omgeving. Of toch niet allemaal..? Nee, zeker niet iedereen staat te springen om een vliegtuig in te gaan. Dit komt omdat er genoeg mensen rondlopen die last hebben van vliegangst. Toch blijkt nu dat dit eigenlijk helemaal niet bestaat. Hoe zit dit dan precies?

vliegangst
Bron: Pinterest

Vliegangst bestaat niet

Hoewel reizen met het vliegtuig haast nog veiliger is dan een ritje naar de supermarkt, zijn er eigenlijk bijzonder veel mensen die dit absoluut niet zo ervaren. Zij stappen met klotsende oksels en zweetdruppeltjes op het voorhoofd het vliegtuig in en zien er alles behalve naar uit om daar een aantal uurtjes te spenderen. Mede door alle programma’s over neergestorte vliegtuigen en horrorverhalen over luchtzakken en turbulentie weten veel mensen zeker dat ze Schiphol liever overslaan. Toch wordt dit niet veroorzaakt door vliegangst, want er is gebleken dat dit niet bestaat.

Onderliggende angsten

Angst voor vliegen ontstaat eigenlijk door onderliggende angsten. Denk bijvoorbeeld aan angst voor kleine afgesloten ruimtes (claustrofobie), angst voor hoogtes óf angst om de controle kwijt te raken. Zomaar verschillende soorten angsten, waarvan je allemaal last hebt in een vliegtuig.

Hulp zoeken

Het is overigens niet gek als je last hebt van deze vrees. Maar liefst een derde van de Nederlandse bevolking vindt het maar niets om in een vliegtuig te stappen. Een deel hiervan stapt er zelfs nooit in en laat alle vluchten aan zich voorbij gaan!

Maar hoe kom je dan van je ‘vliegangst’ af, zodat je wel zonder zorgen het vliegtuig in kunt stappen? Heel simpel! Zoek hulp om erachter te komen wat jouw onderliggende angsten zijn die ervoor zorgen dat je een vliegtuig (liever) niet instapt. Zodra je hierachter bent, kun je je angsten door middel van hulp overwinnen! Hopelijk stap jij dan voortaan ook met een gerust gevoel het vliegtuig in.

Lees ook: Op vakantie? Zo betaal je niks extra’s voor je bagage?