Tussen de lakens wil je graag de goede vibes behouden. De juiste voeding vooraf kan daarin een groot verschil maken. Dit zijn dan ook de voedingsmiddelen die je beter niet kan eten voordat je tussen de lakens duikt.

Bron: Fifty Shades of Grey

Voedingsmiddelen die je beter niet kan eten voor het vrijen

Je zou denken dat je alles al weet wat betreft voeding. Zolang je de knoflook en ui links laat staan is er niets aan de hand, toch? Niets is minder waar. Er zijn namelijk nog veel meer voedingsmiddelen die voor kleine problemen kunnen zorgen tussen de lakens. Een slechte adem is niet het enige wat tussen jullie in komt te staan tijdens de daad.

1. Koffie

Koffie zorgt natuurlijk voor een goede dosis cafeïne. Precies wat je nodig hebt, toch? Nee juist niet! Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je stresslevel omhoog schiet. Je kunt minder goed tot rust komen, waardoor je “zin” juist omlaag schiet. Dat is niet wat we willen…

2. Té zout eten

Tsja, laat die friet maar staan, want ee veel zout zorgt ervoor dat je vocht vast gaat houden, waardoor je een opgezwollen gevoel krijgt in bijvoorbeeld je buik. Een ander nadeel: te veel zout zorgt ervoor dat jij moeilijker tot een hoogtepunt komt, omdat het veel invloed heeft op je bloedstroom.

3. Fruit

Voornamelijk na het eten kun je je portie fruit beter even links laten staan. Fruit zorgt namelijk voor een snellere spijsvertering. Eigenlijk een té snelle spijsvertering. Dit zorgt dan weer voor krampen, een vervelend gevoel in je darmen en gasvorming. Ehm… geen fruit dus.

4. Alcohol

Het lijkt zó gezellig. Even een wijntje voor jullie naar bed gaan. Prima natuurlijk, maar een hete sessie tussen de lakens kun je dan op je buik schrijven. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam melatonine aanmaakt. Dat slaapstofje 😉

5. Kauwgom

Even kauwgom voor een frisse adem! Als je het houdt bij zoenen, is dit meer dan prima. Ga je daarna nog even verder? Dan kun je het beter toch niet doen. Je slikt namelijk veel lucht door wanneer je op kauwgom kauwt. Lucht die je misschien tussen de lakens spontaan weer begint op te boeren. Oh my god!

6. Drankjes met koolzuur

Mocht je gevoel zijn voor koolzuur in drankjes, is het beter om deze ook even over te slaan. Het is minder prettig om steeds te moeten boeren tijdens de daad.

7. Kruisbloemige groenten

Groenten als broccoli, spruitjes of bloemkool zijn methaan-producerende groenten. Je raadt het al: gasvorming! Daarom kun je beter kiezen voor andere groenten. Heb je geen keuze? Kook ze dan in ieder geval goed om de schade te beperken. Wel kun je beter een andere groente eten voor dé daad.

8. Soja

Soja kan zorgen voor een disbalans in je hormonen. Hierdoor kan het zijn dat je lichaam minder testosteron aanmaakt. Juist hét hormoon dat je nodig hebt hebt om de “zin” op te wekken. Ook soja kun je dus beter niet te vaak eten, want je wil je zin zo hoog mogelijk houden natuurlijk.